Καιρός: Ψυχρό βαλκανικό μέτωπο φέρνει χιόνια και «βουτιά» της θερμοκρασίας
Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.
Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες το πρωί στην Εύβοια, την κεντρική Στερεά, στις Κυκλάδες, με γρήγορη βελτίωση, και προς το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με βελτίωση το απόγευμα.
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου, στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τόπους, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, λόγω αστάθειας, προβλέπονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα και θα κυμανθεί κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και το βράδυ νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5, στα νότια και 6 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά και βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βελτίωση το βράδυ, όπου ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 2-3 μποφόρ, θα στραφούν το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις γύρω περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιους.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Κυριακή η μέρα θα κυλήσει με μικρότερης έκτασης τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά. Το απόγευμα ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, θα αλλάξει τον καιρό από τα βόρεια, με καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 18-21 βαθμούς το μεσημέρι και με απότομη πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια το απόγευμα. Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι, θα στραφούν το βράδυ στα βόρεια σε βοριάδες 4-6 μποφόρ.
Τη Δευτέρα ο άστατος καιρός θα ξεκινήσει στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με βροχές, καταιγίδες και μέχρι το μεσημέρι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης. Γρήγορα όμως το μέτωπο της κακοκαιρίας θα κινηθεί νοτιοανατολικότερα, προς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες περιοχές.
Το κρύο θα είναι έντονο για την εποχή στα κεντρικά και βόρεια φτάνοντας έως 10 βαθμούς το μεσημέρι, με παγετό νωρίς το πρωί, και θα παραμείνει κοντά στους 18-20 στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σταδιακά θα το γυρίσει σε βοριά και νοτιότερα έως 7, στο βόρειο Αιγαίο και 8 μποφόρ.
Τσατραφύλλιας: «Κλείδωσε η ψυχρή εισβολή από την Φιλανδία…»
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την πλευρά του, αναφέρει ότι ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει «βουτιά» ακόμα και 10 βαθμών την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον από την Κυριακή το βράδυ μέχρι την Τρίτη προβλέπονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:
«”Κλείδωσε η ψυχρή εισβολή από την Φιλανδία…”
Καλό μεσημέρι!
Σταδιακή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Κυριακή το βράδυ στη χώρα, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση ακόμα και 10 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα από βορρά προς νότο.
Επιπλέον από την Κυριακή το βράδυ μέχρι την Τρίτη προβλέπονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Θα χιονιστούν λοιπόν όχι μόνο κλασσικές πόλεις (Φλώρινα, Κοζάνη ,Πτολεμαΐδα …κ.α ) αλλά τα χιόνια θα πολιορκήσουν και τη Θεσσαλονίκη!
Από το Σάββατο του Λαζάρου φαίνεται να αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ,να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να μπαίνουμε ξανά στην Άνοιξη!Θα διατηρηθεί μέχρι το Πάσχα».
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-04-2025
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στις περισσότερες περιοχές θα φθάσει τους 16 με 18 και τοπικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα.
Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και τοπικά στην Κρήτη 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-04-2025
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια, από το απόγευμα στα ορεινά και τη νύχτα προς Δευτέρα και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειώσει αισθητή πτώση.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-04-2025
Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Τα φαινόμενα βαθμιαία το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Ενδεικτικά
στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-04-2025
Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-04-2025
Στα δυτικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην Πελοπόννησο, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.