Τελευταίες Ειδήσεις

« Seven up: Επτά ψέματα , Μια Αλήθεια»




                       { Η Αποδόμηση του Πολιτικού Λόγου}

Η  πολιτική ψευδολογία είναι μία από τις διαδεδομένες τακτικές που χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την παραπλάνηση των πολιτών.

Στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εργαλείο που συχνά εκμεταλλεύονται κάποιοι για να καλύψουν τις αδυναμίες τους ,να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα και να υπονομεύσουν τους αντιπάλους τους.

Σε τοπικό επίπεδο η περίπτωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παπαχρήστου στο δήμο Μετεώρων ,αποτελεί κλασσικό παράδειγμα αυτής της τακτικής.

Με μια σειρά από ψέματα ,επιχείρησε σήμερα να παραπλανήσει τους δημότες και να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα των πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης του δήμου.

Ας δούμε  αναλυτικά τα επτά ψέματα που χρησιμοποίησε και ας καταδείξουμε τον σκοπό πίσω από κάθε ένα από αυτά:

1ο ΨΕΜΑ:  Η Πρόσκληση για τη σύσκεψη με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Ο κ. Παπαχρήστος ισχυρίστηκε πως έλαβε την πρόσκληση για τη σύσκεψη  το βράδυ της Δευτέρας, κάτι που είναι απολύτως ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι το πρωί της Δευτέρας στις 09.30 π.μ. ενημερώθηκε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μετεώρων, καθώς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων ,παρέχοντας αρκετό χρόνο για προετοιμασία και συμμετοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όταν ρωτήθηκε επανειλημμένως στη συνέντευξή του ,γιατί δεν πήρε το λόγο στη σύσκεψη για να θέσει την πρόταση που ισχυρίζεται ότι είχε για τη γέφυρα της Διάβας, απέφυγε να απαντήσει!

2ο ΨΕΜΑ: Δήλωσε ότι στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν μόνο 15 πρόεδροι.

Ο κ. Παπαχρήστος σε μια ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης δήλωσε ότι στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν 15 πρόεδροι ,αποδεικνύοντας πόσο αποκομμένος από την πραγματικότητα είναι και τους τοπικούς φορείς.

Στην πραγματικότητα σχεδόν το σύνολο των προέδρων των κοινοτήτων ήταν παρόν, με πάνω από 20 να λαμβάνουν και τον λόγο.

Είναι φανερό ότι ο κ. Παπαχρήστος , έχοντας εκλέξει μόλις τρεις προέδρους και αυτοί έχουν πλέον αφομοιωθεί από τη δημοτική αρχή ,προς όφελος των χωριών τους, προσπαθεί συνειδητά να μειώσει τη συμμετοχή των τοπικών αρχόντων.

 

 

3ο ΨΕΜΑ : Ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι στη σύσκεψη δεν αναφέρθηκε το θέμα της Γέφυρας της Διάβας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Περιφερειάρχης συζήτησε το θέμα ,δηλώνοντας ότι αν η Περιφέρεια είχε αναλάβει το έργο, θα ήταν ήδη ολοκληρωμένο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, είπε, το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει δώσει ακόμα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων από τον Ιανουάριο ,είχε υποστηρίξει την πρόταση του , του κ. Κουρέτα για ανάληψη του έργου από την Περιφέρεια ,και μάλιστα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις που το επιβεβαιώνουν.

Ο κ. Παπαχρήστος, αντιθέτως, δεν έχει παρουσιάσει καμία συγκεκριμένη πρόταση και, μέσα από τις συνεχείς ψευδείς δηλώσεις του ,προσπαθεί να συγκαλύψει τη δική του αδράνεια και έλλειψη θέσεων!

 

4ο ΨΕΜΑ: Ο κ. Παπαχρήστος ,κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ,εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του έργου του πρώην δημάρχου κ. Αλέκου, ισχυριζόμενος ότι οι κυκλικοί κόμβοι και το κολυμβητήριο είναι προϊόν του οράματός του.

Ο κ. Παπαχρήστος αγνοεί προφανώς ότι για την υλοποίηση έργων απαιτούνται όχι μόνο λόγια ,αλλά και πράξεις, όπως μελέτες και χρηματοδότηση!

Οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα έχουν εκπονηθεί από τη δημοτική αρχή του κ. Αβραμόπουλου , ενώ η παράταξή του καταψήφισε τις μελέτες για την κατασκευή των τριών κυκλικών κόμβων

 

5ο ΨΕΜΑ: Ο κ. Παπαχρήστος προέβη  σε μια ακόμα ανυπόστατη δήλωση, ισχυριζόμενος ότι τα ρέματα είναι ακαθάριστα.

Για  να είναι ενήμερος ,θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων έθεσαν ζητήματα στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη που αφορούν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Αντίθετα η σημερινή δημοτική αρχή έχει αναλάβει πρωτοφανές πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων εντός της Καλ/κας και των γύρω χωριών ,αξιοποιώντας τις διαθέσιμες δυνατότητες του δήμου.

Ειδικότερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα που προκαλούσαν προβλήματα , όπως ο Καβρόλακας και η  Κορατσίτσα και οι εργασίες συνεχίζονται προς τη Θεόπετρα.

 

6ο ΨΕΜΑ: Ο κ. Παπαχρήστος προχώρησε και σε μια ακόμη ανακρίβεια , υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το κατεπείγον άρθρο 32, όπως έκανε ο κ. Αλέκος.

Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι , αν και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της θητείας Αλέκου, προφανώς δεν κατανοούσε τι πραγματικά συνέβαινε!

Τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές του ΙΑΝΟΥ προχώρησαν με διαγωνιστικές διαδικασίες ,από την προηγούμενη δημοτική αρχή ,την οποία τώρα επαινεί ο κ. Παπαχρήστος, αλλά μέχρι σήμερα τέσσερα χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε εμείς σήμερα να αναλάβουμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε αυτά τα έργα.

 

7ο ΨΕΜΑ: Ο κ. Παπαχρήστος προχώρησε σε μία ακόμη ανυπόστατη δήλωση,

Ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετέχει στη διάδοση fake δημοσιευμάτων που αποσκοπούν να πλήξουν την αξιοπιστία του δήμου Μετεώρων και της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει διαφορετική!

Για ποιο λόγο στέλνει ο κ. Παπαχρήστος, δημοσιεύματα από Αθηναϊκά Μέσα στους τοπικούς δημοσιογράφους, εάν δεν επιδιώκει να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να προκαλέσει αμφιβολίες για τη δουλειά που γίνεται;

Φίλοι  μου αγαπημένοι,

Είναι καιρός να ενωθούμε γύρω από την αλήθεια και να στηρίζουμε τις θετικές πρωτοβουλίες που προάγουν την πρόοδο του δήμου μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση ,κρίνοντας τις προθέσεις και τις ενέργειες των πολιτικών εκπροσώπων μας, υποστηρίζοντας πάντα την αλήθεια.

Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης  και της ευημερίας για το Δήμο Μετεώρων.

                                                    Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

                                              Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.