Τελευταίες Ειδήσεις

« Δήμος Μετεώρων: Στρατηγικές Κινήσεις ,Συνεργασίες και Πολιτιστικές Εορτές»



                                 { Δράσεις από 07-10 έως και 13-10-2024}

                                                          Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Και αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Μετεώρων προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών ,σημειώνοντας πρόοδο τόσο σε έργα υποδομών όσο και σε πολιτιστική προώθηση.

1.     Χρηματοδότηση για την Αποκατάσταση Πλημμυρόπληκτων  Περιοχών,

Ο Δήμος εξασφάλισε 200.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία  Daniel.

 

2.     Αναβάθμιση Τεχνικών Υπηρεσιών,

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των τεχνικών υπηρεσιών  του δήμου, προστέθηκαν νέοι μηχανικοί στο δυναμικό , ενώ η έλευση τον Γενικού Γραμματέα του Δήμου είναι πλέον γεγονός.

 

3.     Σημαντικές Οικονομικές Κατανομές,

Ο δήμος έλαβε 129.202,50 ευρώ για την κάλυψη δαπανών που αφορούν την εκτέλεση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων. Αυτή η χρηματοδότηση ως 7η , 8η και 9η μηνιαία κατανομή για το έτος 2024 , ενισχύει τη δέσμευση του δήμου για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

 

4.     Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη,

Με τον Περιφερειάρχη θα γίνει η παρουσίαση των κόμβων της Καλαμπάκας. Ολοκλήρωση των έργων που προέρχονται από την δημοτική αρχή του εκλιπόντος δημάρχου Σινάνη. Πίσσα σε μερικά χιλιόμετρα στο νέο σχέδιο πόλεως.

 

5.     Ο Δήμαρχος στα Εθνικά ΜΜΕ,

Ο Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια ΣΚΑΙ και ΟΡΕΝ, προβάλλοντας τη μεγάλη επιτυχία της 2ης Γιορτής Τρούφας ,η οποία συνεχίζει να αναδεικνύει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά των Μετεώρων σε εθνικό επίπεδο.

 

6.     Ασφαλτοστρώσεις σε Καλαμπάκα και Καστράκι,

Ολοκληρώνονται ασφαλτοστρώσεις σε Καλαμπάκα και Καστράκι ,βελτιώνοντας την οδική σύνδεση και την προσβασιμότητα στην περιοχή.

 

7.     Πρωτοβουλίες για την Τουριστική Ανάπτυξη,

Ο Δήμος προσκάλεσε του τοπικούς επιχειρηματίες τουρισμού σε συναντήσεις με Σέρβους τουριστικούς πράκτορες ,προωθώντας τη διασυνοριακή συνεργασία και ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσω του τουρισμού.

 

8.     Χρηματοδότηση Διαχείρισης Πλημμυρών στη ΔΕΥΑ Μετεώρων

Η ΔΕΥΑ Μετεώρων εξασφάλισε 350.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης  των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel ,με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων.

 

9.     Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου,

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος επισκέφθηκε την Καλαμπάκα  και  συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο ,συζητώντας τις τρέχουσες πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στη 2η Γιορτή Τρούφας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του φεστιβάλ σε εθνικό επίπεδο.

 

10.Παραδοσιακοί Χοροί και Πολιτιστική Εορτή,

Η Εβδομάδα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς ,καθώς η 2η Γιορτή Τρούφας ολοκληρώθηκε με επιτυχία ,αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

 

Άλλη μια εβδομάδα με δράσεις για τη  βελτίωση των υποδομών, με στρατηγικές συνεργασίες και πολιτιστική αναβάθμιση, οι οποίες θέτουν τις βάσεις για μια μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.