Τελευταίες Ειδήσεις

Η Νίκη έφερε τα Μετέωρα στο Στρασβούργο!

Επαφές στο Ευρωκοινοβούλιο με τους ηγέτες των Patriots και του ESN και στελέχη του ECR είχε ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός την 9η και 10η Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Αναδιώτη και τον Εκπρόσωπο Τύπου Δήμο Θανάσουλα. Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τον Jean - Paul Garraud ισχυρό άνδρα του κόμματος Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen και Επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας των Patriots,  και με  πολυμελές κλιμάκιο του ESN με την παρουσία του Γερμανού Rene Aust του AfD και του Πολωνού StanislavTyszka του Κόμματος Ελευθερία και Ανεξαρτησία, Συμπροέδρους του ESN.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ προσέφερε ως δώρο μια γκραβούρα των Μετεώρων που κέρδισε το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων πολιτικών που ζήτησαν να φωτογραφηθούν με αυτή.

Επίσης ο Πρόεδρος στο πλαίσιο των προεκλογικών του δεσμεύσεων, είχε σειρά επαφών με Ορθόδοξους Ευρωβουλευτές από την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με σκοπό τη δημιουργία μιας Ένωσης Ορθοδόξων Ευρωβουλευτών για την ανάδειξη της σημασίας της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σχετική συνάντηση είχε με τους Ευρωβουλευτές του Ρουμανικού κόμματος ARU του οποίου ο Claudiu Târziu είναι Επικεφαλής της Ρουμανικής Αντιπροσωπίας της Πολιτικής Ομάδας του ECR. 

Στο γραφείο του Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος δέχθηκε επίσης επίσκεψη από την Ρουμάνα ευρωβουλευτή  Ντιάνα Σοσοάκα γνωστή για την πρόσφατη αποβολή της από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου επειδή κράτησε μια χριστιανική εικόνα εντός της αίθουσας διαμαρτυρόμενη για την πολιτική της Φον ντερ Λάϊεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας  αλλά και από τον Σλοβάκο Ευρωβουλευτή Milan Maznrek του κόμματος των Hnutie Republika. Η αποστολή της ΝΙΚΗΣ αποκόμισε από το σύνολο των σχετικών συναντήσεων την διεθνή εκτίμηση που απολαμβάνει η ΝΙΚΗ στον ανερχόμενο πατριωτικό πολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Οι προτάσεις συνεργασίας προέρχονται από όλες τις πατριωτικές πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου και το ενδεχόμενο ένταξης σε κάποια από αυτές θα εξετασθεί από το αρμόδια όργανά της.

Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία για τη ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση που είχε η αποστολή της ΝΙΚΗΣ  στη Βασιλεία με Έλληνες Ομογενείς της Ελβετίας.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια των Βρυξελλών και με στελέχη που υπηρετούν στα όργανα της ΕΕ.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.