Τελευταίες Ειδήσεις

Ομιλία για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου στην ενορία της Διάβας.




Μήνας Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού…

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας μας για την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Κοινότητας της Διάβας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από την ιατρό - χειρούργο μαστού του Γ.Ν. Τρικάλων και Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας Τρικάλων Δρ. Μαρία Καναρά, με θέμα ‘’Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου στη σύγχρονη εποχή’’.

Με χαρά και ενδιαφέρον γυναίκες από την Διάβα και την Καλαμπάκα κατέκλυσαν την αίθουσα με σκοπό να ενημερωθούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα που άπτεται των άμεσων ενδιαφερόντων τους. Στην είσοδο σε όλες τις γυναίκες μοιράστηκαν ροζ κορδελάκια για τον καρκίνο του μαστού.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης Έφη Δούλη, Msc Βιβλιοθηκονόμος - Αρχειονόμος και Υπεύθυνη της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης, σημείωσε: «Θέλοντας να παρακινήσουμε όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες να ξεπεράσουν τα ταμπού τους και να κάνουν τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο κάλεσε, και την ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή της, την κ. Καναρά να μας μιλήσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά σε όλες τις γυναίκες».

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εφημέριος της Διάβας πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος. Αφού ευχαρίστησε την κα. Καναρά για την ανταπόκρισή της και την κα. Στεφανία Κωστοπούλου από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Τρικάλων και Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής Εταιρείας Τρικάλων, σημείωσε πως η σημερινή είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τις γυναίκες και πως η Εκκλησία δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο, αφού ο θεολογικός της λόγος έχει κοινωνικό, ιστορικό, πολιτισμικό αντίκτυπο. Επίσης, σημείωσε πως η ενορία Διάβας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και στις προκλήσεις της εποχής θα συνεχίσει τις ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με ιστορικά, πολιτισμικά, ιατρικά και κοινωνικά ζητήματα προς όφελος όλων. Εξήρε δε την προσωπικότητα της κας. Καναρά, η οποία μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις στηρίζει ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Μπαντέκα, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης προς τις γυναίκες.

Εντυπωσιακό υπήρξε το γεγονός της πληθώρας ερωτήσεων εκ μέρους των γυναικών προς την κα. Καναρά, η οποία τόνισε πως για οτιδήποτε θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των γυναικών, βοηθώντας καταλλήλως όπου και όταν χρειάζεται.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Διάβας Κώστα Βλαχογιάννη για την παρουσία και την αμέριστη στήριξη του στην οργάνωση της ομιλίας στην αίθουσα της Κοινότητας της Διάβας.

 

Εκ του Ιερού Ναού

 

 















 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.