Τελευταίες Ειδήσεις

«Δεν θα ξεπεράσουμε την απώλειά του...»: Τι είπαν οι διεθνείς για τον Μπάλντοκ μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ιρλανδίας


Η Ελλάδα έκανε το 4/4 στο Nations League, καθώς μετά το μεγάλο διπλό στο Γουέμπλεϊ, επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».


Ο Τάσος Μπακασέτας στο 48΄ και ο Πέτρος Μάνταλος στις καθυστερήσεις (90+2΄) πέτυχαν τα γκολ για την ελληνική ομάδα, η οποία χρειάζεται πλέον μία ισοπαλία εναντίον της Αγγλίας (14/11) για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου στη δεύτερη κατηγορία του Nations League. 



 

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έντονα συναισθηματικά φορτισμένοι, έκαναν τον γύρο του σταδίου για να χειροκροτηθούν από τους οπαδούς.


Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γιώργος Μασούρας κρατούσαν τη φανέλα του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση.



 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε μετά τη νίκη της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ πλήγωσε πολύ την ομάδα και τον ίδιο. Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα δύο παιχνίδια που απομένουν.


Αναλυτικά όσα είπε:


«Το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι η παρουσία του κόσμου, κάτι που ίσως πριν από δύο μήνες θα ήταν ένα όνειρο για εμάς. Για αυτούς παίζουμε, και σε σύντομο διάστημα καταφέραμε να τους φέρουμε στο γήπεδο.


Με μεγαλύτερη αισιοδοξία περιμένουμε τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό το επίπεδο, ανοίγεται ένας δρόμος μετά από αυτές τις τέσσερις νίκες, οι οποίες στην αρχή ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σήμερα είδα μια εξαιρετική ομάδα, με βάση όλες τις συνθήκες του παιχνιδιού.



 

Έπρεπε, μέσα σε δύο ημέρες μετά το ματς με την Αγγλία, να πάμε στο μηδέν, και για 60 λεπτά ήταν φανερό ότι ήμασταν μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει σωστά. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε σαν ομάδα. Ένας καινούργιος προπονητής δεν είναι εύκολο να περάσει τις ιδέες του. Είμαι πολύ χαρούμενος από τους παίκτες μου, ανταποκρίθηκαν πλήρως, παρά κάποιες αδυναμίες που παρουσιάζουμε.


Στην ουσία, τη στιγμή που το παιχνίδι τελείωσε, ήταν μια έκρηξη χαράς για όλους όσοι ήταν στο γήπεδο. Η νίκη στο σημερινό παιχνίδι ήταν το πρωτεύον που μας ενδιέφερε. Ήταν πολύ συγκινητικό όλο το σκηνικό που έγινε πριν το παιχνίδι, καθώς ήμασταν πολύ πληγωμένοι από αυτή την εξέλιξη. Ο κόσμος που ήρθε στο παιχνίδι ήρθε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Τζορτζ. Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά πρωτίστως άνθρωποι.


Δεν ήταν εύκολο για μια ομάδα όπως εμείς να κερδίσει την Ιρλανδία τέσσερις φορές σε δύο χρόνια. Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα με παράδοση στο ποδόσφαιρο, και δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέσσερις φορές την ίδια ομάδα σε δύο χρονιές. Αυτός ήταν ο μόνος φόβος μου».


Μπακασέτας: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ»


Συγκινημένος, ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, ανέφερε ότι το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ιρλανδία στο «Καραϊσκάκης» δεν θα το ξεχάσει ποτέ στην καριέρα του.


Όσα είπε ο Μπακασέτας:


Για το γκολ του:


«Με βάση τις συνθήκες και το παιχνίδι, ήταν από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».



 

Για τα λόγια του πριν το ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ:


«Τα λόγια μου στο Γουέμπλεϊ έρχονται από την καρδιά μου. Ήθελα να πω στα παιδιά αυτά που νιώθω και να τους δώσω ένα έξτρα κίνητρο, αν και νομίζω ότι δεν χρειάζονταν εμένα. Η παρουσία μας ήταν αυτή που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, το πώς διαχειριστήκαμε τη θλίψη μας σε λίγες ώρες. Θεωρώ ότι περάσαμε αρκετά μαθήματα ως ομάδα και έχουμε γνωρίσει πολλές απογοητεύσεις.


Τα μηνύματα που περάσαμε και με τα οποία ταυτίστηκε ο κόσμος είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς τα τελευταία χρόνια. Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είμαι χαρούμενος για την εικόνα που δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Τώρα ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι».


Γιαννούλης: «Δεν θα ξεπεράσουμε την απώλεια του Τζορτζ, όλα τα παιχνίδια αφιερωμένα σε αυτόν»


Ο Δημήτρης Γιαννούλης μετά το ματς με την Ιρλανδία, αναφέρθηκε και αυτός στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως κάθε παιχνίδι θα είναι αφιερωμένο σε αυτόν.


Αναλυτικά όσα είπε:


Για τη νίκη επί της Ιρλανδίας:


«Ήταν μια συνολική προσπάθεια. Αμυνθήκαμε πολύ καλά και επιτεθήκαμε επίσης πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ, αλλά η νίκη είναι το πιο σημαντικό».



 

Για την δική του εμφάνιση:


«Πραγματικά, είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε δεμένοι με τα παιδιά και όποιος μπαίνει είναι έτοιμος να βοηθήσει, όπως έκανα και εγώ. Έχω παίξει και με τον Τζόλη για χρόνια, και αυτό με βοήθησε πολύ».


Το κλίμα μετά τον χαμό του Μπάλντοκ:


«Το κλίμα ήταν και συνεχίζει να είναι βαρύ. Δεν ξεχνιέται εύκολα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην το ξεπεράσουμε ποτέ. Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι αφιερωμένα στον Τζορτζ».


Για την παρουσία του κόσμου:


«Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και μακάρι να τους έχουμε δίπλα μας για πάντα».


Σιώπης: «Με το που μπήκε το δεύτερο γκολ έκατσα μόνος μου στο κέντρο και άρχιζα και βούρκωνα»


Συγκλονιστικός στις δηλώσεις του μετά το ματς της Ελλάδας με την Ιρλανδία, ο Μανώλης Σίωπης. Ο μέσος της Εθνικής ανέφερε ότι έβλεπε βιντεάκια τις τελευταίες ημέρες από στιγμές που είχε ζήσει με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ τόνισε ότι έχει πολύ ταλέντο η εθνική ομάδα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής μέσος:


«Είναι πολλά αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, άπειρα τα συναισθήματα. Πρώτη φορά στην ζωή μου πάνε τα αισθήματα μου σαν καρδιογράφημα, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για άλλη μια φορά.



 

Προσωπικά με το που μπήκε το δεύτερο γκολ έκατσα μόνος μου στο κέντρο και άρχιζα και βούρκωνα. Καθόμουν και έβλεπα βιντεάκια που έχουμε ζήσει στιγμές με τον Τζορτζ και μετά μου φύγαν όλα».


Για το 4/4: «Έχουμε ενότητα και πολύ ταλέντο, έρχονται παιδιά με ταλέντο και μας βοηθάνε αλλά και εμείς με την εμπειρία μας τους βοηθάμε όσο μπορούμε. Όλα καλά παιδιά, βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι που μας έχει βάλει ο κόουτς και με πίστη θα έρθουν πολύ καλά πράγματα».


Για τον κόσμο: «Το 2004 το ζούσα σαν φίλαθλος και τώρα το βίωσα σαν ποδοσφαιριστής. Τους έχουμε κοντά μας στις άσχημες και στις καλές στιγμές. Παίρνουμε δύναμη από αυτούς».


Ρότα: «Πάντα θα παίζουμε για το φίλο μας»


Ο Ρότα αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Εθνική ομάδα και αφιέρωσε τη νίκη στον Τζορτζ Μπάλντοκ, στέλνοντας ένα μήνυμα στην οικογένειά του.


Αναλυτικά όσα είπε:


«Κάναμε σκληρή δουλειά, είμαστε αφοσιωμένοι, έχουμε 100% συγκέντρωση και το αποτέλεσμα φαίνεται. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ο Γιοβάνοβιτς κάνει καλή δουλειά, ασχολείται πολύ με την ομάδα και η εικόνα μιλάει από μόνη της.



 

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στον Τζορτζ. Θέλω να πω στην οικογένειά του ότι πάντα θα παίζουμε για τον φίλο μας».


Τέλος, για την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων ανέφερε:


«Ο κόσμος είναι εκπληκτικός. Δεν το έχω ξανασυναντήσει και δεν το λέω για την ΑΕΚ. Η Εθνική είναι κάτι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε ομάδα. Ανατρίχιασα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.