Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά στην Διάβα!

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας κ. Θεοκλήτου, ξεκίνησαν και φέτος τα Κατηχητικά στην ενορία μας

Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε ο Αγιασμός από τον εφημέριο του ναού πρεσβύτερο Ηρακλή Φίλιο. Στον Αγιασμό συμμετείχαν γονείς και μαθητές/τριες της Διάβας, η κατηχήτρια πρεσβυτέρα Ελένη Οικονόμου, η βρεφονηπιοκόμος Γεωργία Ντάρδα και παιδαγωγοί γυναίκες που βοηθούν ανά καιρούς στις δραστηριότητες των Κατηχητικών.

Και φέτος στην ενορία μας θα λειτουργήσουν ένα τμήμα προσχολικής ηλικίας, και δύο τμήματα, Δημοτικού και Γυμνασίου - Λυκείου.

Ο εφημέριος του ναού ευχαρίστησε θερμά τις μητέρες των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία, τις κατηχήτριες και τις παιδαγωγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους στο ενοριακό έργο, σημειώνοντας πως αναμένει τη συνεργασία με τις μητέρες και τις προτάσεις τους για νέες δραστηριότητες με τα παιδιά. Επίσης, τόνισε πως η ενορία είναι μία μεγάλη οικογένεια, αφού ως κοινωνία προσώπων μας συνδέουν πολλά.

Η βρεφονηπιοκόμος Γεωργία Ντάρδα, μία νέα κοπέλα 20 ετών με πολύ αγάπη προς τα παιδιά, αλλά και διάθεση για το κατηχητικό και το νεανικό έργο της ενορίας, ευχαρίστησε τον εφημέριο του ναού και τους γονείς και σημείωσε πως χαίρεται κι αυτή τη συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού. Να σημειωθεί πως η Γεωργία είναι η κοπέλα που πριν από δύο χρόνια είχε την ιδέα η ενορία σε συνεργασία με τα παιδιά των Κατηχητικών και του χωριού να επαναφέρουν το πανηγύρι του χωριού που είχε σταματήσει εδώ και χρόνια στην Διάβα.

Στο τέλος, αφού σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν γλυκά, οι παιδαγωγοί μαζί με τις κατηχήτριες και με την υπεύθυνη της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Έφη Δούλη, πραγματοποίησαν δραστηριότητες με τα παιδιά.

 

Εκ του Ιερού Ναού















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.