Τελευταίες Ειδήσεις

Από ιατρικό λάθος πέθανε στρατιώτης της ΣΜΥ-Τι αναφέρει η ιατροδικαστής


Την καταγγελία του πατέρα του 26χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση ότι ο γιος του πέθανε από ιατρικό λάθος, πέρυσι τον Νοέμβριο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επιβεβαιώνει η έκθεση της ιατροδικαστή που ορίστηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.


Το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης της κυρίας Ασπασίας Δεληλίγκα, που μπήκε στον φάκελο της υπόθεσης στις 5/9/2024, δέκα μήνες μετά τον θάνατο του Νίκου Γκάτση, έχει ως εξής: «Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το πτώμα του Γκάτση Νικολάου του Αριστείδη, ετών 26, φέρει τις ανωτέρω κακώσεις στο πλαίσιο χειρουργικής επέμβασης αντιμετώπισης καρκίνου του θυρεοειδούς. Ο θάνατος οφείλεται σε αιμάτωμα τραχηλικής χώρας, συνεπεία ρήξεως και αιμορραγίας αγγείων της περιοχής».


 

Στο ίδιο συμπέρασμα είχε ουσιαστικά καταλήξει στην έκθεσή του και ο ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Δημήτρης Γαλεντέρης, που είχε διαπιστώσει ότι ο θάνατος του Νίκου Γκάτση είχε επέλθει από εσωτερική αιμορραγία. Ειδικότερα, είχε διαπιστωθεί ότι μία φλέβα ήταν διπλοραμμένη, ενώ είχε κοπεί και αρτηρία, η οποία δεν ήταν καν ραμμένη.


Η αποκάλυψη


Η υπόθεση, την οποία είχε φέρει στο φως το «ΘΕΜΑ» τον περασμένο Μάρτιο, έχει πλέον διαβιβαστεί στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, λαμβάνονται συμπληρωματικές καταθέσεις και στο επόμενο στάδιο αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.