Τελευταίες Ειδήσεις

Γιατί ( στηρίζουμε) ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ;




Θα ήταν καλύτερο αντί για κοινότυπα επιχειρήματα , να αφήσουμε τον ίδιο να μας το εξηγήσει μέσα από τις ομιλίες του :

α) «…τους ενοχλεί βαθιά που τόλμησα και είπα ότι η  ΔΕΗ έχει μπροστά ένα «Δ» , το Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και που όπως σε όλη την  υπόλοιπη Ευρώπη οι Δημόσιες επιχειρήσεις βεβαίως δεν πρέπει να είναι ζημιογόνες , πρέπει να έχουν κέρδη , αλλά στις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να διασφαλίζουν όλους εμάς κι όχι να δημιουργούν υπερκέρδη . Τους ενόχλησε βαθιά που τόλμησα και είπα πως ( η ΔΕΗ ) είναι βασικό εργαλείο  της πολιτείας για να κρατάμε τις τιμές χαμηλά και να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική εμείς κι εσείς εδώ οι κτηνοτρόφοι , οι αγρότες , οι άνθρωποι στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις »

β) « ….τους ενόχλησε βαθιά και θέλουν τον πολιτικό μου αφανισμό , γιατί τόλμησα και έπιασα στο στόμα μου τους τραπεζίτες  και είπα τα εξής : ότι όλοι εμείς , φίλες και φίλοι δώσαμε  50 δισεκατομμύρια Ευρώ , κάναμε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις , εσείς όλοι χάσατε  μισθούς , συντάξεις , παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό . Για να γίνει αυτό ψηφίσαμε ακαταδίωκτο στα golden boys των τραπεζών – τα θυμάστε ; - και το ευχαριστώ ξέρετε ποιο είναι ; ότι όλοι εσείς είστε αποκομμένοι από τις χρηματοδοτήσεις ή αν πάρετε δάνεια θα είναι με ληστρικά επιτόκια , κοκκινίζουν τις περιουσίες σας για να τις πάρουν τα funds στο 1/10 της τιμής τους ……ένας πολίτης νεοδιόριστος σε κάποια περιοχή στην Ελλάδα που παίρνει μισθό 800-900 Ευρώ και βλέπει τους τραπεζίτες να έχουν αμοιβές 600.000 Ευρώ το χρόνο και 1.000.000 Ευρώ bonus , γιατί οι τράπεζες χρεώνουν και που αναπνέουμε και φέτος είχαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο υπερκέρδη από χρεώσεις διατραπεζικών συναλλαγών , οι ακριβότερες σε όλη την Ευρώπη – αυτό πρέπει να αλλάξει. »

γ) « ….επικράτησε τα τελευταία χρόνια μια προσέγγιση που θεωρεί ότι το κοινωνικό κράτος , η δημόσια δωρεάν παιδεία , η δημόσια δωρεάν υγεία είναι  περίσσευμα της ανάπτυξης και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας . Εγώ πιστεύω βαθιά ότι το κοινωνικό κράτος είναι το θεμέλιο για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Γι΄ αυτό και πρέπει στο ΠΑΣΟΚ  να προσπαθήσουμε πολύ για τη δημόσια δωρεάν παιδεία , τη δημόσια δωρεάν και ποιοτική  υγεία , να μπορέσει να  συνδεθεί ξανά με τον κόσμο της εργασίας , τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , με το χαμηλόμισθο , με το χαμηλοσυνταξιούχο και να αισθανθούν όλοι αυτοί ότι έχουν τη δημοκρατική παράταξη μαζί για να τους στηρίξει στα προβλήματά τους .»

« ..Αυτά φίλες και φίλοι ενοχλούν κάποιους , όμως εγώ οφείλω να τα πω κι εσείς οφείλετε να απαντήσετε  αν συμφωνείτε ή όχι στις 6 Οκτώβρη . Απέναντί μας δεν έχουμε ένα πρόσωπο , έχουμε ένα σκληρό και κυνικό σύστημα εξουσίας  και για να το αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε συμμετοχή , συλλογικότητα και ενότητα . Πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά ένα ισχυρό πλειοψηφικό κίνημα . Στις 6 Οκτώβρη πρέπει να απαντήσουμε σ΄ ένα δίλημμα : θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση ;θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει ή θέλουμε ένα κλειστό , φοβικό ΠΑΣΟΚ «βούτυρο στο ψωμί» του συστήματος του κ. Μητσοτάκη ; η επιλογή είναι στο χέρι μας . Στις 6 Οκτώβρη  ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ , ενώνουμε δυνάμεις , κερδίζουμε την ελπίδα και θα νικήσουμε.»

 

Θανάσης  Μπαταγιάννης

Μέλος του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.