Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ.




Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και ο Νίκος Ευθυμιάδης για σειρά συναυλιών στην Αυλώνα και τα Τίρανα της Αλβανίας.

Την πρώτη  συναυλία  που θα κλείσει με την κορυφαία λαϊκή καντάτα "Επιφάνια Αβέρωφ” των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη που  θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αλβανία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 το βράδυ στο θέατρο ΄Petro Marko΄ στην Αυλώνα θα  δώσει ο Νίκος Ευθυμιάδης με τη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Η δεύτερη λαμβάνει μέρος στα Τίρανα και στο Duomo, στον  Καθεδρικό  Ναό της Καθολικής Εκκλησίας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 7.00 το βράδυ, ενώ θα συμμετάσχουν και η Γαλλική Χορωδία του Στρασβούργου  Vue dEnsemble” υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Maya Loeffler και η Αλβανική Χορωδία των Τιράνων “Joy of Singing” υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου  Suzana Turku.

 Οι τρείς Συμπεριληπτικές Χορωδίες με χορωδούς με και χωρίς προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος VIC, βρέθηκαν και στην Ελλάδα, στην Θεσσαλία, στο Νομό Καρδίτσας στο πλαίσιο ενός τετραήμερου αφιερώματος στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη που έλαβε μέρος από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, χαρίζοντας στο Νομό Καρδίτσας(Καρποχώρι και Καρδίτσα) μια σπάνια χορωδιακή πανδαισία, που συνδύασε άψογα τις μουσικές κουλτούρες των τριών χωρών.

Με  δύο  ενδιαφέρουσες συναυλίες και ένα πρόγραμμα με φιλοσοφία, που στο πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει έργα  της  ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης, της έντεχνης ελληνικής μουσικής και μία συναυλία- αφιέρωμα στη Συμπερίληψη θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης  τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό και την Τέχνη ως συνέχεια της αρχαιοελληνικής  χορωδιακής λυρικής. 

 Η συναυλία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 στην Αυλώνα, η οποία θα κλείσει με την ερμηνεία του αριστουργήματος του Μίκη Θεοδωράκη, του κορυφαίου  «ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην γείτονα χώρα την Αλβανία, ύστερα από πρόσκληση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και της  Ελληνικής Πρεσβείας των Τιράνων.

Η σπουδαία Ιστορική συναυλία πραγματοποιήθηκε ξανά στο παρελθόν υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, στο Κολλέγιο Αθηνών τον Μάϊο του 1991 παρουσιάζοντας το μεγαλειώδες έργο, την λαϊκή καντάτα ¨Επιφάνεια Αβέρωφ¨ με σολίστ τον Αντώνη Καλογιάννη και αφηγητή το Νίκο Κούρκουλο αλλά και σε πολλές άλλες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μια καντάτα μοναδική που πρωτοπαρουσιάστηκε στο ¨Ολυμπιά¨ στο Παρίσι το 1970 με αφηγητή τον Υβ Μοντάν, λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη και 250 εκτελεστές από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα  και Χορωδία της Γαλλίας.

Μία σύνθεση που ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει επανειλημμένα με τους κορυφαίους ερμηνευτές του Μ. Θεοδωράκη, τους Αντώνη Καλογιάννη, Πέτρο Πανδή κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αφηγητές το Νίκο Κούρκουλο, τον Χρήστο Τσιάγκα κ.α.

 Ο Λόγος του κορυφαίου Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη και η Μουσική θα συνυπάρξουν σε μία σπάνια συναυλία με αποκορύφωση την  ερμηνεία τα της  μοναδικής καντάτας «ΕΠΙΦΑΝΙΑ- ΑΒΕΡΩΦ».

Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας , της Ελλάδας και του Νίκου Ευθυμιάδη, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή – μουσική παράδοση της περιοχής μας και υπερασπιζόμενοι με σεβασμό και αξιοπρέπεια  παγκοσμίως τον Ελληνικό Πολιτισμό  και την Ελληνική Τέχνη.

Η  περιοδεία θα κλείσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στα Τίρανα παρουσία των Ελληνικών αρχών στην γειτονική χώρα.

Στο πιάνο θα συνοδεύσει η καθηγήτρια Βιολέτα (Λίλα) Σούση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.