Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδρομείς από την Θάσο στα Μετέωρα και στην ενορία Διάβας.




Μία όμορφη επίσκεψη δεχθήκαμε στην ενορία μας το απόγευμα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου από προσκυνητές της ενορίας Πρίνου Θάσου

Ομάδα προσκυνητών από το όμορφο παραλιακό μέρος Πρίνου Θάσου επισκέφτηκε το τριήμερο αυτό τις Ιερές Μονές των Μετεώρων και την Ιερά Μονή Βυτουμά. Απόλαυσαν τους πνευματικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς των Ιερών Μονών και ενημερώθηκαν για την ιστορία τους.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι προσκυνητές με διοργανωτή της εκδρομής τον Ηρακλή Χατζηαντωνίου, Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και φίλο του εφημερίου μας και της ενορίας μας, αφού είχε παρευρεθεί και βοηθήσει στα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος και Τριών Νεομαρτύρων το 2022, μαζί με τον εφημέριο Πρίνου π. Βάλσαμο, επισκέφτηκαν τον ως άνω ιερό ναό.

Ο εφημέριος του ναού, πρεσβύτερος π. Ηρακλής Φίλιος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καλωσόρισαν τους εκδρομείς στην όμορφη Διάβα. Ο εφημέριος τους μίλησε για το χωριό της Διάβας, την ιστορία του ιερού ναού που επισκέφτηκαν, το πώς καθιερώθηκε η εορτή του αγίου Παντελεήμονος στο χωριό, αλλά και για τους Τρεις τοπικούς νεομάρτυρες της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Στην συνέχεια, μοιράστηκε σε όλους τους προσκυνητές από ένα βιβλιαράκι σχετικά με τον βίο και τα θαύματα του αγίου Παντελεήμονα, το οποίο είχε επιμεληθεί ο πρ. εφημέριος Διάβας Πρωτοπρεσβύτερος π. Φώτιος Βούρλας.

Τέλος, σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκαν καφές, γλυκό και εδέσματα, που ετοίμασαν γυναίκες της ενορίας. 


Εκ του Ιερού Ναού




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.