Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Άμεση επίλυση στα προβλήματα που αφορούν την κατασκευή του παράδρομου Ε65 ζητούν οι κάτοικοι της Βασιλικής Καλαμπάκας


Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την αγανάκτηση των κατοίκων της Βασιλικής Καλαμπάκας, αναφορικά με τα προβλήματα που αφορούν τον παράδρομο Ε65 και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή στα καίρια αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικής για την δημιουργία ενός ασφαλέστερου και μεγαλύτερου παράδρομου.

 

Ειδικότερα, τίθεται το μείζον ζήτημα για τη διεύρυνση του υπάρχοντος παράδρομου, ο οποίος έχει φάρδος μικρότερο από τα 5 μέτρα και μήκος 4 χιλιομέτρων, ενώ καθημερινά εξυπηρετεί 200 αγρότες και τη μετακίνηση των αγροτικών τους μηχανημάτων. Οι κάτοικοι της Βασιλικής ζητούν την επαναφορά του φάρδους του δρόμου στα 10 μέτρα, όπως ακριβώς ήταν και πριν απαλλοτρίωση του Ε65, σύμφωνα με τα στοιχεία αναδασμού του 1974 και την εξασφάλιση ασφαλτόστρωσης που θα διευκολύνει στην ταυτόχρονη άνοδο και κάθοδο των οχημάτων σε περίπτωση εκτροπής του Ε65.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση επίλυση στα προβλήματα που αφορούν την κατασκευή του παράδρομου Ε65, ζητούν οι κάτοικοι της Βασιλικής Καλαμπάκας».

 

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της την επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικής, με θέμα: «Άμεση επίλυση στα προβλήματα που αφορούν την κατασκευή του παράδρομου Ε65, ζητούν οι κάτοικοι της Βασιλικής Καλαμπάκας», την καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας τον να απαντήσει εάν είναι διατεθειμένοι να κατασκευάσουν τον παράδρομο του Ε65, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι αγρότες της περιοχής.

 

Στην εν λόγω επιστολή το Τοπικό Συμβούλιο ζητά μεταξύ άλλων:

 

·      Διεύρυνση του υπάρχοντος παράδρομου, ο οποίος έχει μήκος 4 χιλιομέτρων και φάρδος μικρότερο των 5 μέτρων, για την εξυπηρέτηση 200 αγροτών και τη μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων.

·      Επαναφορά του φάρδους του δρόμου στα 10 μέτρα, όπως ήταν πριν την απαλλοτρίωση του Ε65, σύμφωνα με τα στοιχεία του αναδασμού του 1974.

·      Εξασφάλιση ασφαλτοστρωμένου παράδρομου για την ταυτόχρονη άνοδο και κάθοδο των οχημάτων σε περίπτωση εκτροπής του Ε65.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2024

 

Ακολουθεί η επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικής

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Μαρίνα Κοντοτόλη

 

09/04/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                            Προς Βουλευτή Ν. Τρικάλων ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ                                                               

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ                               

                               

Αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικής. ε ο

 

Ζητάμε και παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση σας για την επίλυση των προβλημάτων της επιστολής που προκύπτουν από την κατασκευή του δρόμου Ε65 και χρήζουν άμεση επίλυση  στην Τ.Κ.Βασιλικής στο μεγαλύτερο χωριό του δήμου Μετεώρων.


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 28 Φεβρουαρίου 2024 το Τοπικό Συμβούλιο Βασιλικής στο αμαξοστάσιο της εταιρίας ΤΕΡΝΑ με τον υπεύθυνο κ. Ζουμπούλη Σταύρο, τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων κ. Αβραμόπουλο Ελευθέριο και τον αντιδήμαρχο κ. Παπαναστασίου Αντώνιο, ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων, μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος κ. Ζουμπούλης Σταύρος για την λύση του πρώτου προβλήματος της επιστολής (Κατασκευή δρόμου τουλάχιστον 8 μέτρων και ασφαλτόστρωση), θα πρέπει να δοθεί εντολή για την επίλυση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Σταϊκούρα Χρήστο.

 

Ο παράδρομος ο οποίος αρχίζει από το ύψος του χωριού Βασιλικής και την καλλιέργεια 10.000 στρεμμάτων γης τελειώνει στο ύψος του χωριού της περιστεράς έχοντας μήκος 4 χιλιομέτρων και πλάτος μικρότερο των 5 μέτρων ,για την ομαλή λειτουργία της αγροτικής δραστηριότητας και για τον λόγο ότι εξυπηρετούνται 200 αγρότες και καλλιεργούνται 10.000 στρέμματα γης είναι επιτακτική η ανάγκη μεγαλύτερου σε φάρδος δρόμου τουλάχιστον 8 μέτρων και ασφαλτόστρωση αυτού, και αυτό διότι υπάρχουν αγροτικά μηχανήματα φάρδους 4 μέτρων καθώς επίσης η μετακίνηση όλων των μηχανημάτων γίνεται από τον συγκεκριμένο δρόμο. Επίσης ο υπάρχων δρόμος πριν απαλλοτριωθεί από τον Ε65 είχε φάρδος 10 μέτρα όπως προκύπτει από στοιχεία του αναδασμού 1974. Τέλος δεν νοείται εν έτη 2024 να παραδίνετε παράδρομος του Ε65 μη ασφαλτοστρωμένος και φάρδος 4 μέτρων, όπως επίσης και  μικρότερος σε φάρδος από τον προ υπάρχον 1974.Σε οποιαδήποτε περίπτωση εκτροπής του Ε65 δεν υπάρχει τρόπος εκτροπής οχημάτων από τον παράδρομο διότι όπως αναφέραμε είναι μη ασφαλτοστρωμένος και φάρδους 4 μέτρων και δεν υπάρχει δρόμος παράδρομος σε όλη την χώρα να μην είναι εφικτή η ταυτόχρονη άνοδος και κάθοδος των οχημάτων. Τέλος αναφέρουμε ότι υπάρχει ήδη απαλλοτριωμένη έκταση.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ. Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

 

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


Μαρίνα Κοντοτόλη
Βουλευτής Τρικάλων | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.