Τελευταίες Ειδήσεις

« Πολιτική Προστασία, Υποδομές και Κοινωνική Στήριξη»{ Η Ατζέντα το Δήμου Μετεώρων για το διάστημα, 30-09-2024 έως 06-10-2024}



          ( Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Πρεβέντης)

 

            Με έντονη δραστηριότητα και αποφασιστικότητα ,συνεχίζει το έργο της η δημοτική αρχή του δήμου Μετεώρων ,αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η εβδομάδα 30 Σεπτεμβρίου  έως 6 Οκτωβρίου 2024 χαρακτηρίστηκε από σημαντικές πρωτοβουλίες και καθοριστικές συναντήσεις που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών όσο και την υποστήριξη των πολιτών.

1.     Γέφυρα Διάβας: Προκλήσεις και Πίεση για Λύσεις.

Η δημοτική αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο Μετεώρων ,συμμετείχε σε καθοριστική συνάντηση στη Λάρισα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών κ, Ταχιάου ,ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δοθεί  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της γέφυρας, γεγονός που ώθησε τον κ. Αβραμόπουλο να ζητήσει από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να ασκήσουν πίεση για την άμεση αποστολή κλιμακίου που θα προσφέρει λύσεις και απαντήσεις.

 

2.     Χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για Μηχανήματα Πολιτικής Προστασίας,

Ο δήμος Μετεώρων εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για την αγορά νέων μηχανημάτων πολιτικής προστασίας ,ενισχύοντας τις υποδομές και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες.

 

3.     Εκδήλωση ΚΑΠΗ Καλ/κας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων,

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του δήμου στο ΚΑΠΗ Καλ/κας ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ,ανταλλάσσοντας ευχές και τονίζοντας την αναγνώριση της προσφοράς τους στην κοινωνία.

 

4.     Έναρξη Ασφαλτόστρωσης Αγροτικών Δρόμων

Σημαντικές βελτιώσεις υποδομών ξεκίνησαν με την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην Καλ/κα και χωριά του δήμου Μετεώρων. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να διευκολύνει τις μετακινήσεις και να ενισχύσει την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές.

 

5.     Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο 2ο Δημ. Σχολείο Καλ/κας,

Το κινητό πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μετέωρων επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλ/κας ,εντυπωσιάζοντας τους μαθητές με διαδραστικές δραστηριότητες και μαθήματα οδικής συμπεριφοράς. Μια προσπάθεια που προάγει την κυκλοφοριακή αγωγή από νεαρή ηλικία.

 

6.     Έναρξη Σεμιναρίου Κεραμικής στο Καστράκι,

Ξεκίνησε το σεμινάριο κεραμικής στο Καστράκι ,το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μετεώρων. Μια πρωτοβουλία που προάγει την τοπική τέχνη και προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν δημιουργικές δεξιότητες.

 

7.     « Ομορφαίνουμε την Πόλη μας» : Τα ΚΑΦΑΟ Γίνονται Έργα Τέχνης,

Με το πρόγραμμα « Όμορφαίνουμε την πόλη μας», τα ΚΑΦΑΟ της Καλ/κας αποκτούν χρώμα και ζωντάνια ,με εικαστικές παρεμβάσεις που ομορφαίνουν το αστικό τοπίο και προάγουν τη συμμετοχή των πολιτών στον εξωραϊσμο της πόλης.

 

8.     Έγκριση Κυκλοφοριακών Αλλαγών στο Κέντρο Της Καλ/κας,

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας, ενέκρινε τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Καλ/κας, οι οποίες αφορούν τη στάθμευση στην οδό Τρικάλων ,τις ώρες φόρτωσης και εκφόρτωσης ,καθώς και τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης για μοτοσυκλέτες, βελτιώνοντας την κυκλοφοριακή ροή και την οργάνωση της πόλης.

 

9.     Αναβάθμιση Αντλητικών Συγκροτημάτων σε 4 τοποθεσίες,

Ο δήμος Μετεώρων αναβαθμίζει τέσσερα αντλητικά συγκροτήματα στις περιοχές Ορθοβούνι, Τρυγώνα, Άγιο Δημήτριο και Αγίους Θεοδώρους, βελτιώνοντας την παροχή ύδρευσης και την ενεργειακή αποδοτικότητα,

 

10.Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας,

Ο δήμαρχος Μετεώρων είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον διοικητή της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Θεσσαλίας , όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και ενίσχυσης της πυροπροστασίας στην περιοχή.

 

11.Συγχαρητήριο Μήνυμα του Δημάρχου προς τη Βιβλιοθήκη Καλ/κας,

Ο Δήμαρχος Μετεώρων απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα προς τη Βιβλιοθήκη Καλ/κας για την επιτυχημένη τελετή απονομής των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών του προγράμματος υποτροφιών, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στη στήριξη των νέων επιστημόνων.

 

12. Συνάντηση Δημάρχου με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,

Ο Δήμαρχος Μετεώρων συναντήθηκε με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ,κ. Παπακώστα ,ενισχύοντας τη συνεργασία για την υλοποίηση προγραμμάτων που στηρίζουν οικογένειες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Με συνέπεια και ευαισθησία ,ο Δήμος Μετεώρων συνεχίζει να υλοποιεί έργα και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναδεικνύουν το κοινωνικό και πολιτιστικό του πρόσωπο.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.