Τελευταίες Ειδήσεις

«Σύννεφο-ιστορίες!» για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης




Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο «Σύννεφο-ιστορίες» της ΚΕ 2024 για τους μικρούς αναγνώστες μας. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν τα παιδιά να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τα είδη νεφών και να αναπτύξουν την ευρηματικότητά τους.

Αρχικά, παρατηρήσαμε τον ουρανό από την αυλή της Βιβλιοθήκης και συζητήσαμε για τα χρώματα, τα σχήματα και τις μορφές που μπορεί να έχουν τα σύννεφα· πότε μοιάζουν με πρόσωπα, αντικείμενα ή και ζώα! Στη συνέχεια, τα παιδιά διασκέδασαν με ένα παιχνίδι Bingo και ένα παιχνίδι καρτών, μαθαίνοντας τις κατηγορίες στις οποίες έχουν χωρίσει οι επιστήμονες τα σύννεφα. Έτσι, έμαθαν για τους σωρείτες, στρωματοσωρείτες, υψισωρείτες και θυσανοσωρείτες! Έπειτα, σχεδίασαν και χρωμάτισαν το δικό τους σύννεφο σε χαρτί, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και στο τέλος φτιάξαμε ένα κολλάζ με τις δημιουργίες των παιδιών.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024. 

Σας περιμένουμε όλους να θαυμάσουμε δημιουργίες των παιδιών από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΚΕ 2024.


Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.