Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Για τους πληγέντες της Θεσσαλίας στον Υπουργό Οικονομικών


Για τη βελτίωση των όρων ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, υπό το καθεστώς των ευάλωτων οφειλετών, για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και για την άμεση νέα παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για τους πληγέντες.


Άμεση προτεραιότητα του Τρικαλινού Βουλευτή, Θανάση Λιούτα, τώρα με το άνοιγμα της Βουλής και την εκκίνηση εκ νέου του νομοθετικού έργου, η συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με σκοπό τη συζήτηση επί της σχετικής ερώτησης που είχε τεθεί, πρωτοβουλία του κ. Λιούτα την 30η Ιουλίου, καθώς και για το συμπληρωματικό του αίτημα για άμεση παράταση για έναν χρόνο της αναστολής πλειστηριασμών για τους πληγέντες της Θεσσαλίας.


Αναφορικά με την Ερώτηση, πρόκειται για το αίτημα ουσιαστικά του Τρικαλινού Βουλευτή να μπορέσουν υπό το καθεστώς των ευάλωτων οφειλετών να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας (φυσικά και νομικά πρόσωπα, ελ. επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι), για χρέη στο δημόσιο, στις τράπεζες και σε fund, με τον ίδιο τρόπο, που η ρύθμιση σχεδιάστηκε για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% τον φετινό Ιούλιο. 


Επιπρόσθετα, ένα επιπλέον κρίσιμο ζήτημα αποτελεί, άμεσα η ανάγκη για νέα παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για τους πληγέντες συμπολίτες μας. Ο Τρικαλινός Βουλευτής επί του θέματος έχει ζητήσει, από τον Υπ. Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και από τον αρμόδιο για τη φορολογική πολιτική, Υφ. Οικονομικών, κ. Χρήστο Δήμα, την παράταση για έναν χρόνο. 


Πρόκειται για ζητήματα εξαιρετικής σημασίας για την κοινωνία μας, και ο Θανάσης Λιούτας επιχειρεί με μεγάλη προσπάθεια να δοθεί λύση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.