Τελευταίες Ειδήσεις

Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Φαρκαδόνα ο Κώστας Σκρέκας






Βασική προτεραιότητα η ανάπτυξη του ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στη Φαρκαδόνα ο Κώστας Σκρέκας συμμετέχοντας, στην ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο στην οποία συζητήθηκαν η πρόοδος που έχει γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης παρεμβάσεων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση των πιο στοχευμένων μέτρων κρατικής αρωγής, στα οποία περιλαμβάνονται η καταβολή πρώτης αρωγής ύψους 182,7 εκατομμυρίων ευρώ προς περισσότερους από 50.500 δικαιούχους, η διάθεση 237,7 εκατομμυρίων ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ειδικό σχήμα ενίσχυσης επιχειρήσεων ειδικά για τους Δήμους Φαρκαδόνας και Παλαμά. Ο Πρωθυπουργός παίρνοντας τη σκυτάλη από τα μέλη της Κίνησης Ανασυγκρότησης που τόνισαν τον κομβικό ρόλο του ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνα για την ανάπτυξη της περιοχής, υπογράμμισε τη σημασία του προαναγγέλλοντας θετικές εξελίξεις για την υλοποίησή του, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σκρέκας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φαρκαδόνα και στη Θεσσαλία γενικότερα, αποδεικνύει για πολλοστή φορά, τη σημασία που αποδίδει συνολικά η Κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο Πρωθυπουργός στην ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τη θεομηνία του Daniel. Μέσω της γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας των θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται προβλήματα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση μέσω έργων και δράσεων, όπως είναι το ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.