Μία κουταλιά από το σκουρόχρωμο υγρό μειώνει τη χοληστερόλη, το σάκχαρο και το λίπος
Μία βιοχημικός υποστηρίζει ότι μια κουταλιά της σούπας καθημερινά από ένα κοινό σκουρόχρωμο υγρό που ο καθένας έχει στην κουζίνα του μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την υγεία σας. Ποιο είναι;
Σε μια συνέντευξη με τον επιχειρηματία του BBC Dragons’s Den Steven Bartlett στο podcast Diary Of A CEO, η Jessie Inchauspé, τόνισε τα οφέλη αυτού του σκουρόχρωμου υγρού.
Η Inchauspé είναι η συγγραφέας των μπεστ σέλερ όπως «Επανάσταση της γλυκόζης: Η δύναμη που αλλάζει τη ζωή της εξισορρόπησης του σακχάρου στο αίμα σου» και «Η μέθοδος της θεάς γλυκόζης».
Το σκουρόχρωμο υγρό που βοηθά στη μείωση του σακχάρου
Σύμφωνα με την ειδικό υγείας, το ξύδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους στοχεύουν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου, τη χοληστερόλη και το σπλαχνικό λίπος.
«Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ, το οποίο αλληλεπιδρά με τα πεπτικά ένζυμα και μειώνει την αύξηση της γλυκόζης μετά το γεύμα έως και 30% χωρίς προσπάθεια. Έτσι, αν θέλετε να δοκιμάσετε μια εξαιρετικά εύκολη επιλογή, αν και όχι πολύ νόστιμη, κάντε το και δείτε πώς νιώθετε», εξήγησε.
Η Inchauspé συμβουλεύει τους ανθρώπους να αναμειγνύουν μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και να το πίνουν περίπου 10 λεπτά πριν από το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας. Αυτό μπορεί να μειώσει την αύξηση της γλυκόζης από τα τρόφιμα έως και 30%, όπως αναφέρει η Manchester Evening News.
Αφού πιείτε αυτό το μείγμα, η Inchauspé ισχυρίζεται ότι είναι πιθανό να εμφανίσετε μειωμένη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Προτείνει επίσης ότι μπορεί να έχετε λιγότερες λιγούρες και λιγότερη κούραση.
Απώλεια βάρους: Το καφέ λίπος κάνει το σώμα να χάνει βάρος και προστατεύει από καρδιαγγειακά – Πώς θα κάνουμε το σώμα μας να το παράγει
Πώς το ξύδι ωφελεί την υγεία
Όταν ρωτήθηκε για την ανάγκη ανάμειξης του ξυδιού με νερό, η Inchauspé τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για να μην βλάψει τα δόντια σας.
«Ο οδοντίατρός σας δεν θα χαρεί πολύ αν μάθει ότι πίνετε σκέτο ένα σφηνάκι ξύδι. Μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας», προειδοποίησε η ειδικός.
Το ξύδι χαιρετίζεται για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τη γλυκόζη, την ινσουλίνη, το κοιλιακό λίπος και τη χοληστερόλη, μπλοκάροντας προσωρινά τα ένζυμα του στομάχου και επιβραδύνοντας τη ροή της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος.
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ξυδιού μπορεί να μειώσει τις αιχμές της γλυκόζης και της ινσουλίνης έως και 30%. Ένα πείραμα διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο το ένα από τα τέσσερα hacks της Inchauspé με 2.700 συμμετέχοντες από 110 χώρες, ηλικίας μεταξύ 20 και 70 ετών είχε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Έως και το 90% των συμμετεχόντων ανέφεραν λιγότερες λιγούρες και αυξημένη ενέργεια, με σημαντικές επιπτώσεις στον ύπνο, τις ορμόνες, το δέρμα, τη διάθεση και τον διαβήτη, αποκάλυψε η Inchauspé.
Σε κάθε περίπτωση, η ειδικός σημειώνει ότι πρέπει πάντα να ζητάτε ιατρική συμβουλή προτού κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας. Η διαβούλευση με τον γιατρό σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν μια τέτοια αλλαγή είναι κατάλληλη για εσάς και θα σας βοηθήσει να τηρήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής εάν είναι απαραίτητο.
Πηγή: oloygeia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.