Τελευταίες Ειδήσεις

Εκτός χρονοδιαγραμμάτων οι ιθύνοντες …Στάσιμη η γέφυρα Διάβας και ο Ασπροπόταμος


Καθυστερήσεις καταγράφονται στη διαδικασία για την προκήρυξη των διαγωνισμών με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών, εκτιμώμενου ύψους σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ (με πόρους 600 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης), στην περιοχή της Θεσσαλίας (και της Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας) που προκλήθηκαν στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο από τις περσινές καταστροφικές κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».


Η αρχική εκτίμηση, όπως πήγαζε και από σχετικές αναφορές της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων έκανε λόγο για προκήρυξη διαγωνισμών για έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία αν όχι στα τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Ωστόσο, δίχως να είναι σαφές αν το πρόβλημα σχετίζεται με το «κλείδωμα», των πιστώσεων από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που μάλλον θεωρούνται εξασφαλισμένες, ήδη η διαδικασία έχει καθυστερήσει περαιτέρω και πλέον το χρονοδιάγραμμα έχει «απλώσει».

To φθινόπωρο ήρθε και οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει το παραμικρό και τα όσα είχαν ακουστεί περί έναρξης εργασιών για την γέφυρα Διάβας μέσα στο καλοκαίρι πήγαν περίπατο και αν αρχίσει ο Πηνειός να κατεβάζει νερό τότε ποιος θα ανακουφίσει τους ανθρώπους της αντίπερα όχθης από την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετακίνησης που είναι πλέον δυσβάσταχτα για όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.