Τελευταίες Ειδήσεις

Υποχώρηση των υδάτων στη λίμνη Κάρλα: Εκατομμύρια νεκρά ψάρια επιπλέουν στην επιφάνεια


Εικόνες Αποκάλυψης καταγράφονται και σήμερα (29/08) στη λίμνη Κάρλα, καθώς αμέτρητα νεκρά ψάρια επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.


Το φαινόμενο σχετίζεται με την πτώση της στάθμης του νερού γύρω από τον ταμιευτήρα και την έλλειψη οξυγόνου στα συγκεκριμένα σημεία καθώς και εντός της λίμνης Κάρλα.


Να σημειωθεί ότι εκατομμύρια νεκρά ψάρια προερχόμενα από τη λίμνη Κάρλα καλύπτουν την επιφάνεια του ρέματος Ξηριά, στην περιοχή Μπουρμπουλήθρα Βόλου.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Τετάρτη προστατευτικό πλέγμα συγκρατεί τον όγκο των νεκρών ψαριών στην περιοχή Μπουρμπουλήθρα.


Το πλέγμα τοποθέτησε ο οργανισμός λιμένος Βόλου στην εκβολή του ρέματος Καλιακούδα (Ξηριά), ώστε να συγκρατεί τον όγκο των ψαριών απο την λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό κόλπο.


Λίμνη Κάρλα: Παρέμβαση από τον ΑΠ


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (29/08) παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην υπόθεση του μεγάλου αριθμού νεκρών ψαριών στη λίμνη Κάρλα, στον Παγασητικό.


Η κ. Αδειλίνη παρήγγειλε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Βόλου την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.


Η προκαταρκτική έρευνα αποσκοπεί στο «να διερευνηθεί, εκτός των άλλων, αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής».


Επίσης, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε να «διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ' αυτόν».


Λίμνη Κάρλα: Κόντρα για τα νεκρά ψάρια


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση περισυλλογής νεκρών ψαριών συνεχίζεται για τρίτη ημέρα


Κατά τις ίδιες πηγές, η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες, ενώ οι φορείς κάνουν λόγο για τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο.


Στη δημόσια τηλεόραση τονίζεται ότι ήδη, έχει αρχίσει η υποβολή μηνύσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και αύριο από τους εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, ενώ το ίδιο εξετάζουν να κάνουν οι αλιείς, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων, όπως και άλλοι φορείς.


Την ίδια ώρα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρετά και του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για το θέμα.


Μήνυση για παράνομο ενταφιασμό νεκρών ψαριών στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά, στο Διμήνι από χειριστή εκσκαπτικού μηχανήματος μισθωμένου από την Περιφέρεια, κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμαρχος Βόλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.