Τελευταίες Ειδήσεις

“Πλαζ Αλέκος”: Μια παραλία μοναδικού κάλλους & τουριστικού ενδιαφέροντος!


Το αδιαχώρητο στην γνωστή ως «πλαζ Αλέκος» στην Τζιούρτζια Ασπροποτάμου !

Μια παραλία μοναδικού και διαφορετικού κάλλους, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα Μετέωρα, μαγεύει τους επισκέπτες της. Πρόκειται για μια παραλία η οποία είναι γνωστή ως «πλαζ Αλέκος», που βρίσκεται λίγο πριν από το χωριό Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια) του Δήμου Μετεώρων, στον κεντρικό Ασπροπόταμο.

Κάθε χρόνο η μοναδικού και διαφορετικού κάλλους παραλία σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων γίνεται και πιο γνωστή. Τα νερά του Ασπροποτάμου στο διάβα τους σχηματίζουν μια ιδανική φυσική λίμνη που περιστοιχίζεται από τα αλπικά τοπία των καταπράσινων βουνών της Πίνδου.

Στα κρυστάλλινα νερά της φυσικής λίμνης αρκετοί καλοκαιρινοί επισκέπτες της περιοχής αναζητούν ανάσες δροσιάς, κάνοντας μπάνιο και παίζοντας ιδιαίτερα κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Φέτος, μετά και τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Μετεώρων με στοχευμένες κινήσεις -όπως τοποθέτηση ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων, κορμών δέντρων, δημιουργία γηπέδου για beachvolley και διαμόρφωση του χώρου- δημιούργησε τις συνθήκες προκειμένου οι παραθεριστές των χωριών του Ασπροποτάμου, αλλά και οι εκδρομείς να απολαμβάνουν τα μπάνια τους σε μια ξεχωριστή φυσική «παραλία».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναικό πρακτορείο ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τόνισε τα εξής: «Και φέτος τον Αύγουστο το «διαμάντι» του δήμου μας ο μαγευτικός Ασπροπόταμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.