Τελευταίες Ειδήσεις

« Παράδοση, Κοινωνική Ευθύνη και Ευγνωμοσύνης: { Εβδομάδα Δράσεων και Γιορτών στον Δήμο Μετεώρων}

    

         


( Με τη ματιά του Ειδικού Συνεργάτη κ. Κώστα Πρεβέντη) 

 

Από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου , ο Δήμος Μετεώρων βίωσε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ,πανηγύρια και κοινωνικές δράσεις, αναδεικνύοντας τόσο  την πολιτιστική του κληρονομιά όσο και την αφοσίωση στη φροντίδα και την ασφάλεια των κατοίκων του.

Σε δεκαεπτά από τα πιο γραφικά χωριά του δήμου , όπως η Αγναντιά, η Ασπροκκλησιά, η Αύρα, η Βασιλική, ο Βυτουμάς, η Γλυκομηλιά, ο Γάβρος, η Καλιρρόη, η Καλογριανή, το Καλοχώρι, η Κρύα Βρύση, το Μαλακάσι, ο Ξηρόκαμπος, η Οξύνεια, η Παναγία, οι Σταγιάδες, και η Χρυσομηλιά τα παραδοσιακά πανηγύρια δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γιορτής και ενότητας.

Αυτά τα πανηγύρια είναι κάτι παραπάνω από παραδοσιακές γιορτές. Αποτελούν ζωντανούς συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, διαφυλάσσοντας τις μνήμες, τα έθιμα και τις αξίες που μας ορίζουν ως δήμο.

Η διατήρηση τους  είναι θεμέλιο για την πολιτιστική μας επιβίωση, καθ’ότι μέσ’από τους χορούς , τα τραγούδια και                                                                                 τα εδέσματα, διατηρούμε ζωντανές  τις παραδόσεις μας και μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές την ουσία της ταυτότητάς μας!

Ωστόσο , η εβδομάδα αυτή δεν περιορίστηκε μόνο σε γιορτές. Στην Αηδόνα ,ο δήμος Μετεώρων συνέχισε το πρότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης των κατοίκων στην παροχή πρώτων βοηθειών. Μια σημαντική πρωτοβουλία που συνοδεύτηκε από τη δωρεά και τοποθέτηση ενός απινιδωτή στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού, ενισχύοντας τις υποδομες υγείας στο χωριό.

Στο ίδιο πλαίσιο ενεργειών ο δήμαρχος επισκέφθηκε σήμερα το ορεινότερο χωριό της Θεσσαλίας, το Στεφάνι, όπου σε ένα

 τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του χωριού .                                                                          Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η δρομολόγηση έργων που θα αναδείξουν  το  φυσικό κάλλος της περιοχής, μετατρέποντας το χωριό σε κορυφαίο προορισμό για την ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος , εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους των χωριών Παναγία, Χρυσομηλιά και Κακοπλεύρι για την άμεση κινητοποίησή τους και την αποφασιστική συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν. Ειδικά στο Κακοπλεύρι υπήρξε άμεση κινητοποίηση πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων.

Η ευαισθητοποίηση και η αλληλεγγύη των κατοίκων έδειξαν για άλλη μια φορά την ισχυρή κοινωνική συνοχή και την ετοιμότητα που χαρακτηρίζει τις τοπικές κοινότητες. 

Με την ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής εβδομάδας ,ο Δήμος Μετεώρων απέδειξε ότι η αληθινή δύναμη μιας κοινότητος έγκειται στη συνύπαρξη του παλιού με το νέο, της παράδοσης με την πρόοδο και της αλληλεγγύης με την καθημερινή ζωή.

Έτσι με καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον , συνεχίζουμε να βαδίζουμε μαζί, ενωμένοι και ισχυροί!!!                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.