Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΙ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

 

        Ζούμε το όμορφο καλοκαίρι στην χώρα μας με ήλιο, με κρυστάλλινα νερά, με πανέμορφες παραλίες, με πολιτισμό και ιστορία και με πολλούς επισκέπτες.

        Η ευλογημένη Ελλάδα έχει απ΄όλα τα αγαθά και φυσικά είναι γεμάτη με Αξίες και Αρχές, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η οικογένεια, η πίστη στην Ορθοδοξία και η αγάπη για την πατρίδα και την δημοκρατία.

        Το θέμα, όμως, δεν είναι τι έχουμε σήμερα εμείς αλλά και το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις επόμενες γενεές.

        Θα αφήσουμε κάτι όρθιο ή θα τα έχουμε ανατρέψει όλα, ρίχνοντάς τα στο «πυρ το εξώτερο».

        Αυτό εξαρτάται και από τον Λαό αλλά και από τους πολιτικούς και κυρίως αυτούς που κυβερνούν, για εμάς, χωρίς εμάς.

        Ο λόγος φυσικά για την «βίο και την πολιτεία» της σημερινής κυβέρνησης και κυρίως τον Πρωθυπουργό ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη.

        Σύσσωμη η Αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε με την υπόθεση των Υποκλοπών, γιατί η Δικαιοσύνη την έβαλε στο Αρχείο.

        Φυσικά δεν πρέπει να ανακατεύονται οι τρεις εξουσίες της Δημοκρατίας, η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική, γιατί τότε έχουμε αλλαγή πολιτεύματος.

        Καμία Βουλή δεν μπορεί να αλλάξει δικαστική απόφαση, αλλά μπορεί να πληροφορηθεί, για το πώς μια πολύκροτη υπόθεση, όπως οι υποκλοπές της ΕΥΠ, μπήκε στο Αρχείο. Ανάλογη κίνηση έγινε και στο παρελθόν.

        Πολλοί θεωρούν, πως η αρχειοθέτηση αυτή είναι μια «μαύρη» σελίδα για την δικαιοσύνη και ότι η κυβέρνηση έγινε «πλυντήριο» σκανδάλων και παραλείψεων, προκειμένου να καλύψει παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες στελεχών της.

        Παρά την άποψη του Πλάτωνα «Μηδέν περί πλείονος ποιού προ του δικαίου» δηλ. να μην θέτει κανένας κανένα πράγμα πάνω από την Δικαιοσύνη, αυτό δεν ισχύει στην χώρα μας.

        Δεν ισχύει γιατί τα ανώτερα κλιμάκια αυτής διορίζονται, όχι ιεραρχικά και αξιοκρατικά και από εσωτερικές διαδικασίες, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση.

        Έτσι υπάρχει το «αλισβερίσι» μεταξύ Πολιτικής και Δικαιοσύνης και, Δικαστικοί, που δεν σεβάστηκαν τον όρκο τους, έγιναν «υποχείρια» των πολιτικών συμφερόντων, αλλά κατέβαλαν υψηλές θέσεις με … τρομερές αμοιβές.

        Αυτό ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και φυσικά αδικεί κατάφορα τους έντιμους και αδέκαστους υπηρέτες του Δικαίου, υπάρχον τέτοιοι δικαστές, οι οποίοι, όμως, μένουν στο περιθώριο.

        Η δήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για την αρνητική κριτική των Μ.Μ.Ε. και όλης της Αντιπολίτευσης, ότι «οι Δικαστές δεν χειραγωγούνται ούτε επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, μάλλον είναι Δικαστικό «Ανέκδοτο».

        Και οι κρίνοντες …κρίνονται…!

        Τα λόγια είναι περιττά και δεν πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη «αλά καρτ» δηλ. όπως συμφέρει τον καθένα, αλλά ας μην ξεχνούν οι Δικαστικοί ότι, με βάση τις Δημοσκοπήσεις, σχεδόν το 75% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τον θεσμό αυτό.

        Είναι γνωστό, πως η Διαπλοκή, η Διαφθορά και η Αναξιοκρατία «ζει και βασιλεύει» επί εποχής Μητσοτάκη.

        Μάλιστα ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, που δούλεψε και πότε δούλεψε αυτός ο άνθρωπος, φέρνει διατάξεις, που ανατίθενται, απ’ ευθείας σε μεγαλοεργολάβους, έργα αξίας πολλών δις.ευρώ, χωρίς να μπορεί κανένας να ελέγξει την νομιμότητα.

        Έτσι κράτος, ΔΕΚΟ και Τοπική Αυτοδιοίκηση στήνουν «πάρτυ» μεταξύ Εξουσίας και Εργολάβων.

        Αυτή η τακτική εφαρμόζεται επί δεκαετίες αλλά τώρα καλύπτεται και με το πέπλο της νομιμότητας.

        Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν το θέμα και φυσικά δεν έκαναν τίποτε για να καθαρίσει αυτή η «Κόπρος του Αυγεία», γιατί η πίττα είναι  μεγάλη και μοιράζεται αναλόγως.

        Η Τ.Α., που ονομαζόταν κάποτε το «κύτταρο της Δημοκρατίας», μετατρέπεται και επισήμως σε «καρκινογόνο κύτταρο» με τις … ευλογίες Χατζηδάκη – Μητσοτάκη.

        Φέτος είχαμε και υπερβολικές θερμοκρασίες, που έβλαψαν πολίτες, επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους, γεωργούς και κτηνοτρόφους.

        Το παράξενο, όμως, είναι ότι οι Ολιγάρχες της ενέργειας αποκόμισαν «ουρανοκατέβατα κέρδη», αδειάζοντας τις τσέπες των πολιτών.

        Μεγάλο λάθος που η Ενέργεια μπήκε, από  τις Ελληνικές κυβερνήσεις, στο χρηματιστήριο και δεν καθορίστηκε, ένα λογικό κέρδος στους παρόχους.

        Έτσι η τιμή του ρεύματος … μοιράζει εγκεφαλικό και το παραμύθι του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, για τις «ευάλωτες ομάδες» δεν πείθει κανέναν και δεν καλύπτει όλους τους καταναλωτές.

        Αυτή η δυστυχοποίηση τη κοινωνίας αλλάζει και την μορφή του πολιτεύματος και ο πολίτης δεν έχει ανθρώπινη αξία, αλλά αξία ενός πράγματος.

        Η πολιτική, στην Ενέργεια και την τροφική αλυσίδα, του Πρωθυπουργού καταστρέφει τους πολίτες και το περιβάλλον.

        Γέμισαν τα πανέμορφα βουνά της πατρίδας και του Θεσσαλικού κάμπου με φωτοβολταϊκά και Αιολικά πάρκα, αλλά η τιμή του ρεύματος, για την οικογένεια είναι … τοξική και τα κέρδη την πολυεθνικών τεράστια.

        Μιας και ο Πρωθυπουργός μιλάει συνεχώς για επενδύσεις και για μεταρρυθμίσεις, που μας θυμίζουν τα «πράσινα άλογα», του Ελληνικού κινηματογράφο, πρέπει να μάθουν οι πολίτες ότι ο Σείχης των Εμιράτων αγόρασε 40.000 ελαιόδενδρα, στην Πελοπόννησο και πουλάει το λάδι 36 ευρώ το καλό…!

        Αυτή κι αν δεν είναι επένδυση.

        Τα τύμπανα … πολέμου ηχούν δυσάρεστα και μακάρι να μην πέσει η χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα αυτού.

        Επειδή πολύς λόγος γίνεται τις ημέρες αυτές και για την Δικαιοσύνη και για την Δημοκρατία θα … κλέψω κάτι από την φιλοσοφία του Ιερού Αυγουστίνου, που έλεγε «αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία».

        Όσο για την Δημοκρατία ο Πιττακός ο Μυτιληναίος, ένας από τους επτά σοφούς, τόνιζε πως «Η καλύτερη Δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται να αρνούνται την διακυβέρνηση της χώρας.

        Τι χώρα θα παραδώσουν στις επόμενες γενεές;

        Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Πρωθυπουργός, που άλλαξε την φυσιογνωμία της Ν.Δ., που πολέμησε την Ορθοδοξία με τον «Γάμο» των ομοφυλοφίλου, που έβαλε στο χρονοντούλαμπο τους αγωνιστές της Δεξιάς και που έφερε την Ακρίβεια, για να μείνει, έπεσε από το 41% στο 28% μέσα σ’ ένα χρόνο και, εάν μείνει ένα ακόμα χρόνο στην εξουσία, το κόμμα της Ν.Δ., θα έρθει στο 15%.

        Η οικονομία είναι σε τραγική θέση. Το 2023 η Ελλάδα αύξησε το χρέος κατά τα 50δις.Ευρώ. Το επόμενο μήνα 1200 φάρμακα ακριβαίνουν και η βενζίνη αγγίζει τα 2 ευρώ.

        Στην Κύπρο, που παίρνει βενζίνη από τα Ελληνικά διυλιστήρια, η βενζίνη προχθές είχε 1.568 ευρώ.

        Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι για δεύτερη δεκαετία και φτάνουν το πολύ για 15-20 μέρες. Έπειτα ακολουθεί περίοδος… πείνας και απογοήτευσης.

        Οι σπασμοδικές κινήσεις για αξιοποίηση του Αποστόλου Τζιτζικώστα στην Ε.Ε. και οι φήμες, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για τον Κώστα Καραμανλή, πρώην Πρωθυπουργό, όχι του Κώστα Καραμανλή των «Τεμπών», δείχνουν πανικό και δεν αλλάζουν την πτωτική πορεία της κυβέρνησης των ΛΟΑΤΚΙ και των κουφαριών των Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

        Πάντως, το «Βrain Drain», η φυγή των εγκεφάλων, στο εξωτερικό συνεχίζεται, παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη, όπως συνεχίζονται και ο εμπαιγμός των Θεσσαλών, μετά την «Βιβλική» καταστροφή και τα προβλήματα με τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και τους Τούρκους.  

        Θεέ μου, τι χώρα θα παραδώσουν στις επόμενες γενεές;

 

       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.