Τελευταίες Ειδήσεις

Γκαϊδατζής - Παπακωνσταντίνου-χάλκινοι Ολυμπιονίκες


Οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία λίγο μετά την απονομή των μεταλλίων τους, παραχώρησαν συνέντευξη στον Realfm 97.8 και στην εκπομπή Real Sports.


Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό ελαφρών βαρών στο Παρίσι, χάνοντας για λίγο το ασημένιο και συνέχισαν την επιτυχημένη παράδοση της ελληνικής κωπηλασίας.


Το ελληνικό δίδυμο χάρισε στη χώρα μας το 3ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 5o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία. Οι Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν σε χρόνο 6:13:44, με τους Ιταλούς να παίρνουν το ασημένιο με χρόνο 6:13:33. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί, με 6:10:99.



Λίγο μετά την απονομή, οι δύο αθλητές παραχώρησαν συνέντευξη στον Realfm 97,8 και την εκπομπή Real Sports και τον Δημήτρη Σταυρακάκη.


Αρχικά, το λόγο πήρε ο Πέτρος Γκαϊδατζής, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη αρχικά να τονίζει πως «ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει τα ονόματά μας, αλλα εμεις το πιστεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Κάναμε την κούρσα που έπρεπε να κάνουμε και ακόμα και έκτοι να τερματίζαμε, δεν θα μας πείραζε, γιατί τα δώσαμε όλα.


Εν συνεχεία ο Πέτρος Γκαϊδατζής ανέλυσε το πλάνο που είχαν φτιάξει μαζί με τον συναθλητή του ενόψει του τελικού. «Αρχικά το πλάνο μας ήταν να πλασαριστούμε στα πρώτα πληρώματα από την εκκίνηση. Κρατηθήκαμε πολύ καλά και στο τέλος προσπαθήσαμε να προσπεράσουμε τους Ιταλούς, αλλά είναι ένα πολύ δυνατό πλήρωμα και κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι.


Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε κάθε μέρα με τον Αντώνη τα τελευταία δυόμιση χρόνια, μένουμε στο ίδιο δωμάτιο 300 μέρες τον χρόνο και νομίζω ότι η συνεργασία μας πηγαίνει πολύ καλά. Κατανοεί ο ένας τον άλλον και μαζί έχουμε εξελιχθεί σαν χαρακτήρες».


Έπειτα, το λόγο πήρε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επισήμανε πως το μετάλλιο ήρθε μετά από σκληρή δουλειά. «Με πίστη, δουλειά και συνέχεια καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Είναι μια συνολική προσπάθεια όχι μόνο από εμάς, αλλά από την οικογένειες και τους προπονητές μας».


Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών.


Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών. Αυτό είναι και το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στις γυναίκες, μετά το χάλκινο που είχαν κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έδωσαν «μάχη» αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από 4ες στην 3η θέση, κάτι που κατάφεραν.


Και ήταν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού τερμάτισαν τρίτες με χρόνο 6:49.28. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν Βρετανίδες Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ με 6:47.06 που είχαν ξεχωρίσει νωρίτερα στη διαδρομή και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχει στο πρόγραμμα για τελευταία φορά, αφού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028) θα αντικατασταθεί με την Παράκτια κωπηλασία. Από το 2004, στους έξι τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, λοιπόν, η ελληνική κωπηλαδσία μετρά έξι Ολυμπιακά μετάλλια μέχρι στιγμής (σ.σ. αύριο, 3/8 αγωνίζεται στον τελικό του σκιφ ο «χρυσός» στο Τόκιο Στέφανος Ντούσκος).



Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές με τις δύο απονομές των μεταλλίων στους αθλητές μας:




Έχουν προηγηθεί δηλαδή αυτά των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004 στην Αθήνα, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο, το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ και το χάλκινο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή σήμερα (2/8/2024) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στο Παρίσι (2024).


Η εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:


1. Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ) ΧΡΥΣΟ


2. Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΑΣΗΜΕΝΙΟ


3. Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (ΕΛΛΑΔΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ


4. Σάνον Κοξ και Τζάκι Κιντλ (Νέα Ζηλανδία)


5. Αοίφε Κέισι και Μάργκαρετ Κρέμειν (ΙΡΛΑΝΔΙΑ)


6. Μόλι Ρέκφορντ και Μισέλ Σέξερ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.