Τελευταίες Ειδήσεις

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό του Μπάμπη Δεληλίγκα


Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Η Θεσσαλία είναι η περιοχή που προμηθεύει όλη την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα με όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, για τον λόγο αυτό και θεωρείται η μάνα της  Ελλάδας, είναι η περιοχή θησαυρός.

Εν τούτοις μέχρι και σήμερα κανένας Πρωθυπουργός δεν πρόσεξε όπως θα έπρεπε τον πλουσιότατο και ευφορότατο αυτόν Θεσσαλικό κάμπο που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Χώρας μας. 

Εδώ θα εξαιρέσω μόνο τον οραματιστή στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα, καταγόμενο από την Καρδίτσα, ο οποίος συμμετέχοντας μαζί με τον Γονατά στην επαναστατική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 1923 έλυσε οριστικά το θέμα της απαλλοτρίωσης των  τσιφλικιών αποδίδοντας την αγροτική γη στους αγρότες, οι οποίοι από κολίγοι έγιναν αφεντικά στα χωράφια που καλλιεργούσαν για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Επίσης ο Θεσσαλός πρωθυπουργός είναι αυτός που οραματίστηκε το φράγμα του Μέγδοβα και έθεσε τις βάσεις για την κατασκευή του την οποία υλοποίησε η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αποτέλεσε την κύρια πηγή άρδευσης της γεωργικής Θεσσαλικής γης.

Κε Πρωθυπουργέ

Είναι γνωστό σε όλους και ειδικότερα σε Σας η καταστροφική μανία του Daniel που έπληξε την Θεσσαλία και κατέστρεψε ολοσχερώς τόσο τις υποδομές της περιοχή μας, όσο και την οικονομία της, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον τουρισμό της Μαγνησίας και στην γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό των λοιπών Θεσσαλικών νομών. Είναι στο χέρι σας λοιπόν να αναλάβετε εσείς προσωπικά την πρωτοβουλία και με την συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα για την ανάταξη και την επανεκκίνηση ολόκληρης της Θεσσαλίας μας.

Κε Πρωθυπουργέ

Θα μου επιτρέψετε να προτείνω κι εγώ σαν απλός Θεσσαλός πολίτης να προχωρήσετε σε περικοπές πιστώσεων από άλλες περιφέρειες της Ελλάδος που δεν αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα που έχει η περιοχή μας και να αποδοθούν στη Θεσσαλία, διότι μόνο με μεγάλη χρηματοδότηση θα αποκατασταθούν οι υποδομές της περιοχής μας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να συνέλθει η μάνα Θεσσαλία και να μπορέσει να γίνει πάλι ο προμηθευτής της Ελλάδας, εκτός και αν σκέφτεστε κάτι άλλο για την περιοχή μας, πράγμα που πρέπει να το δηλώσετε δημόσια.

Μπάμπης Δελληλίγκας

Πρ. Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικαίων

                                                                                                                        Τρικαλα 30-8-2024     

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.