Τελευταίες Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου για το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στα Τρίκαλα



Με το σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!» συνεχίζεται το «ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή σε όλη τη χώρα.

 

 

Φέτος οι πύλες του Φεστιβάλ της ΚΝΕ -Οδηγητή ανοίγουν στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα και οι δραστηριότητές του θα διεξαχθούν στο Μύλο Ματσόπουλου.

 

 

 

 

Σε κοινή ανακοίνωση η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ Τρικάλων και η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Τρικάλων αναφέρουν:

 

 Το Φεστιβάλ  ΚΝΕ- Οδηγητή είναι ένας θεσμός που γεννήθηκε σαν ανάγκη της εποχής του και γιορτάζει φέτος μισό αιώνα διαδρομής. Επί πενήντα συνεχόμενα έτη, τα μέλη της ΚΝΕ χτίζουν με τα χέρια τους αυτό που σταδιακά εξελίχθηκε σε μια φημισμένη «κόκκινη πολιτεία», την ενσάρκωση ουσιαστικά του κόσμου που ονειρεύεται και για τον οποίο αγωνίζεται η ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Διαμορφώθηκε αυτός ο θεσμός γιατί το Φεστιβάλ μας έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι μια εικόνα του φωτεινού μέλλοντος της ανθρωπότητας. Μισό αιώνα τώρα, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ μεγαλώνει και χτίζει χρόνο με τον χρόνο τη σχέση του με τις νέες γενιές. Φωλιάζει στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων και κερδίζει τη θέση του στις καρδιές τους, γιατί καταφέρνει να συνενώνει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με την προοδευτική Τέχνη και τον Πολιτισμό, δίνοντας βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και αναζήτηση. Το Φεστιβάλ μας δημιουργεί και έχει το ίδιο προσφορά στην Τέχνη, την Τέχνη που θέλουμε να εμπνέει και να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και από τον πιο όμορφο στόχο που έχει βάλει ποτέ η ανθρώπινη Ιστορία, αυτόν της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 

12-13 Σεπτέμβρη στον Μύλο Ματσόπουλου (ώρα έναρξης: 20.00)

Ÿ     Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

- «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Συμπεράσματα - Προοπτικές». Κεντρική συζήτηση με τον Γιάννη Τασούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

- Συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα», ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ που φέτος κλείνουν τα 30 τους χρόνια και στη σκηνή του φεστιβάλ θα παγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία- γιορτή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις πιο μεγάλές τους επιτυχίες όπως τα κομμάτια : “Σαν έρημα καράβια”, “Μ’αρέσει να μη λέω πολλά”, “Ασημένια Σφήκα” είναι τραγούδια που έκαναν το συγκρότημα τους να ξεχωρήσει αλλά και να το αγαπήσει ο κόσμος.   

- Μουσικό Αφιέρωμα: «50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» με την επιμέλεια του Παναγιώτη Μαγκλάρα.

      Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

- Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

- «Στη σκιά της ελευθερίας» μουσικοθεατρικό δρώμενο. Επιμέλεια: Γωγώ Κατσιανάκου

- Συναυλία με το μαθητικό σχήμα «Καλλιγράφημα» που θα παρουσιάσει πρόγραμμα με παραδοσιακές μελωδίες  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Μακεδονίτικα, Θρακιώτικα, Νησιώτικα αλλά κυρίως Θεσσαλικά τραγούδια.

- Μεγάλη συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη, μια από της πιο γνωστές τραγουδίστριες και συνθέτριες της έντεχνης και παραδοσιακής σκηνής με καταγωγή από την Παναγία Καλαμπάκας Τρικάλων. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σημαντικούς έλληνες  συνθέτες και τα τραγούδια της έχουν αγαπηθεί από την νεολαία. Από τα πιο γνωστά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει είναι η “Μπανιστηρτζού”, το “Πρίν” και “Τα Λάθος Φιλιά” ενώ η εμφάνιση της στη σκηνή του φεστιβάλ σίγουρα θα εντυπωσιάσει.


 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.