Τελευταίες Ειδήσεις

Εντυπωσιακό υπερθέαμα πάνω από τα Μετέωρα – ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ 2024

 


Βροχή Μετεωριτών ΠΕΡΣΕΙΔΩΝ 2024. Πάνω από τα Μετέωρα

Οι παραγωγικοί Περσείδες αποτυπώθηκαν συνεχώς κατά τη διάρκεια 3 ωρών 40 λεπτών πάνω από τα Μετέωρα της Ελλάδας τη νύχτα της 12-13 Αυγούστου 2024. Μια σύνθετη φωτογραφία από 623 λήψεις του βορειοδυτικότερου τμήματος του ουρανού (αστερισμοί «Draco» και «Ursa Minor» αναδεικνύονται όπως εθεάθησαν στις 01:20» π.μ.).


Το ακτινοβόλο σημείο των Περσείδων (στα δεξιά αυτής της σύνθετης λήψης) βρίσκεται κοντά στον αστερισμό του Περσέα. Η βροχή μετεωριτών προκαλείται από τα ίχνη των συντριμμιών και της σκόνης που αφήνονται στο διάστημα κατά μήκος της τροχιάς του κομήτη Swift-Tuttle.
Μικροσκοπικά σωματίδια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης και καίγονται, παράγοντας φωτεινές λωρίδες φωτός στον ουρανό.
Οι σχηματισμοί βράχων των Μετεώρων σχηματίστηκαν πριν από εξήντα εκατομμύρια χρόνια. Είναι γεωλογικά μοναδικά και καταχωρίζονται σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Το μοναστήρι του Βαρλαάμ (γνωστός και ως Αγίων Πάντων) φαίνεται σε πρώτο πλάνο. Κτίστηκε γ. 1517 σε σχηματισμό βράχων ύψους 1,808 πόδια (551 μ).
© 2024 by Ioannis C. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, MD Photography / All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.