Τελευταίες Ειδήσεις

Γκρίζοι λύκοι: Απειλή στην Γερμανία


΄΄Οι μιναρέδες είναι ξιφολόγχες, οι τρούλοι είναι κράνη, τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι πιστοί είναι στρατιώτες. Αυτός ο θεϊκός στρατός περιμένει τη θρησκεία μου΄΄ Αυτά αναφέρουν οι φανατικοί ισλαμιστές Τούρκοι.

Επί της ευκαιρίας των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Γερμανία έχουμε και τη στρατολόγηση νέων μελών. Σήμερα υπολογίζεται ότι στην Γερμανία υπάρχουν 18.000 ενεργά μέλη, επίσημα. Στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία όπου έγινα και αρκετά παιχνίδια της Τουρκικής ομάδας υπάρχει πολυάριθμη τουρκική κοινότητα, οι Γκρίζοι Λύκοι είναι εξαιρετικά δικτυωμένοι στην Γερμανία ειδικά τα τελευταία χρόνια. Η στρατολόγηση γίνεται από μικρή ηλικία, εντάσσονται από την εφηβεία αφού πρώτα έχει γίνει η αναγκαία ΄΄πλύση εγκεφάλου΄΄. Βέβαια δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό ενεργών μελών ή απλών υποστηρικτών.

Στις εκλογές του 2017 στην Γερμανία είχε προκληθεί ένα μικρό διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Γερμανία και την Τουρκία όταν ο πρόεδρος Ερντογάν είχε αναφέρει να μη ψηφίσουν οι τουρκικής καταγωγής ψηφοφόροι στη Γερμανία τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) και το σοσιαλιστικό (SPD), με αποτέλεσμα να σπρώχνει τότε, τους τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρους στην εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Την εποχή εκείνοι είχαμε και το εξής οξύμωρο, στις ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία να κάνει προεκλογική εκστρατεία και ο Ερντογάν (με την ανοχή της Μέρκελ) με τους τούρκους υποστηρικτές του, πολλοί από αυτούς οι οποίοι είναι ενταγμένοι στους γκρίζους λύκους να ΄΄γεμίζουν΄΄ ολόκληρη τη Γερμανία με αφίσες του Ερντογάν, μαζί με των υπολοίπων Γερμανών υποψηφίων πολιτικών.

Ένα άλλο οξύμωρο που βλέπουμε να γίνεται αυτή τη στιγμή στην Γερμανία είναι πολλοί τουρκικής καταγωγής ψηφοφόροι, πλέον να είναι ενταγμένοι στην εναλλακτική για την Γερμανία, όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό για την εσωτερική ασφάλεια αλλά και για την ίδια την κοινωνία της Γερμανίας σε περίπτωση κάποιων αναταραχών.

  • Οι Γκρίζοι Λύκοι απαγορεύτηκαν στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2020 για ρητορική μίσους και πολιτική βία.
  • Η Αυστρία έπραξε το ίδιο νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2019
  • Τον Μάιο του 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε επίσης τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την χαρακτηρίσουν τρομοκρατική οργάνωση.

Όλο αυτό στον απόηχο του χαιρετισμού των γκρίζων λύκων από τον ποδοσφαιριστή της Τουρκίας Ντεμιράλ, μετά την επίτευξη του τέρματός του, στην αναμέτρηση με την Αυστρία. Και εκεί όμως δεν σταμάτησαν οι Τούρκοι εθνικιστές, μετά την νίκη της ομάδας τους, ξεκίνησαν τα εθνικιστικά τους παιχνίδια. Όπως κατακτήσαμε την Αυστρία μετά από τρεις αιώνες (σσσ. ήττα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1683 στην 2η πολιορκία της Βιέννης).

Τι λέει ο ίδιος ο παίκτης

«Ο τρόπος που πανηγύρισα έχει να κάνει με την τουρκική μου ταυτότητα», είπε ο Ντεμιράλ μετά το παιχνίδι. «Είμαστε όλοι Τούρκοι, είμαι πολύ περήφανος που είμαι Τούρκος και αυτό είναι το νόημα αυτής της χειρονομίας». Δεν υπάρχει κανένα κρυφό μήνυμα πίσω από αυτό. «Είδα ανθρώπους στο γήπεδο να κάνουν αυτή τη χειρονομία». Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για να δείξουμε αυτή τη χειρονομία, τόνισε ο 26χρονος, ο οποίος αγωνίζεται στον σύλλογο al-Ahli της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά το παιχνίδι, ο Ντεμιράλ είπε επίσης: “Ne mutlu Türküm Diyene” (“Ευτυχισμένος είναι όποιος αποκαλεί τον εαυτό του Τούρκο”), ένα από τα πιο διάσημα αποφθέγματα του ιδρυτή του τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ.

Εδώ προσπερνάμε το γεγονός όπου αναφέρθηκε «Είδα ανθρώπους στο γήπεδο να κάνουν αυτή τη χειρονομία», μένουμε σε αυτή τη χειρονομία και δεν εστιάζουμε στην κίνηση του κόσμου στις κερκίδες. Η γερμανική κυβέρνηση και το γερμανικό κράτος θα πρέπει να προβληματιστούν με αυτές τις δηλώσεις.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όπου η σημερινή μέρα να αναμένεται δύσκολη στην Γερμανία. Τούρκοι εθνικιστές προτρέπουν τους συμπατριώτες τους οπαδούς του προβούν σε χαιρετισμό των γκρίζων λύκων στο γήπεδο, στην αναμέτρηση του Βερολίνου με την Ολλανδία. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν για καθαρά εθνικιστικούς λόγους ακυρώνει την επίσκεψή του στο εξωτερικό και μεταβαίνει(;) στην Γερμανία για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, θα προβεί και ο ίδιος σε χαιρετισμό των γκρίζων λύκων. Σε αυτή την περίπτωση και το ερώτημα που τίθετο, ποια η αντίδραση της Γερμανικής κυβέρνηση; Μετά και από αυτές τις δηλώσεις θα του απαγορευτεί η είσοδο στη Γερμανία; Όπως πριν από κάποια χρόνια για τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις;

Επίσης, σε περίπτωση που μέσα στο γήπεδο πλήθος των τούρκων οπαδών πραγματοποιήσει τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων  μαζί με τους παίκτες αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν τι θα πράξει η Ουέφα (UEFA); H λογική λέει ότι ακόμα και αν η Τουρκία περάσει το εμπόδιο της Ολλανδίας θα πρέπει να αποκλειστεί από την συνέχεια του θεσμού, τι θα συμβεί όμως αν και ο ίδιος ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων στην Γερμανία;

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στην e-enimerosi.com πως έχει απαγορευτεί ο πανηγυρισμός των οπαδών στους αυτοκινητόδρομους με τη σημαίες και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε και την περίπτωση του Μεσούτ Οζίλ και την στήριξή προς τον Ερντογάν, την ώρα που ήταν παίκτης της εθνικής Γερμανίας, με τον οποίο δεν δίστασε να εμφανιστεί από κοινού το 2018, αλλά και γιατί κάποια στιγμή δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του με τα τατουάζ των τριών ημισελήνων και του λύκου που βρυχάται.

Είναι μία πολύ δύσκολη εξίσωση για την UEFA και την Γερμανική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, η οποία θα είναι κατά τις Τουρκίας, τότε τα πράγματα στην Γερμανία θα εξελιχθούν σε μία πολύ δύσκολη βραδιά, αλλά θα είναι και οι επόμενες μέρες πολύ δύσκολες, καθώς οι αντιδράσεις και οι αναταραχές θα είναι τεράστιες, σε βαθμό που η Γερμανία δεν έχει γνωρίσει.

Οι αντιδράσεις τις προηγούμενες μέρες μετά το σήμα των γκρίζων λύκων από τον ποδοσφαιριστή της Τουρκίας Ντεμιράλ στην Γερμανία

Πολλά κόμματα και οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων», αλλά ας δούμε και τον αντίκτυπο στον τύπο της Γερμανίας. Οι αντιδράσεις από το CDU, την Αριστερά και τη συμμαχία Sahra Wagenknecht.

  • Νάνση Φέιζερ υπουργών εσωτερικών: Το σύμβολο της Τουρκικής ακροδεξιάς δεν έχει θέση στα γήπεδά μας.
  • Franfurter Rundschau: Ζητείται από τα κόμματα απαγόρευση στους Γκρίζους Λύκους στη Γερμανία μετά τον χαιρετισμό.
  • Αριστερά: Η ομοσπονδιακή διευθύνουσα σύμβουλος του Κόμματος της Αριστεράς, Κατίνα Σούμπερτ είπε «Αν ένας ποδοσφαιριστής στη Γερμανία μπορεί να χαιρετήσει ατιμώρητα τους δεξιούς εξτρεμιστές, θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να απαγορεύσει τη φασιστική τρομοκρατική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι. Το να δείξεις τον χαιρετισμό του λύκου θα ήταν επίσης τιμωρητικό».
  • Πράσινοι: Ο εθνικιστικός χαιρετισμός των γκρίζων λύκων από τον Τούρκο διεθνή εξόργισε και τους Πράσινους «Η ανοχή πρέπει να διατηρηθεί και έξω από το γήπεδο, γκρίζοι λύκοι τέλος. Όποιος ζητά ένα τείχος προστασίας ενάντια στο AfD πρέπει επίσης να το χτίσει ενάντια στον τουρκικό φασισμό», γράφει ο ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ
  • Η Κουρδική Κοινότητα της Γερμανίας (KGD) ζητά επίσης την απαγόρευση των γκρίζων λύκων. «Εμείς ως κουρδική κοινότητα στη Γερμανία, όπως όλα τα θύματα του τουρκικού ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Τουρκία, είμαστε περισσότερο από φρικιασμένοι από τον εορτασμό του φασισμού και του ρατσισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι βαθιά ρατσιστές και αντισημιτικοί και επίσης θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη στη Γερμανία με την απάνθρωπη ιδεολογία τους. Ως εκ τούτου, καλούμε την Ομοσπονδιακή Υπουργό Εσωτερικών Νάνση Φέιζερ να απαγορεύσει επιτέλους τους γκρίζους λύκους, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων παρακολούθησης και των ταυτοποιητικών συμβόλων με τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του KGD Ali Ertan Toprak. Και συνέχισε: “Ο Ντεμιράλ θα πρέπει να αποκλειστεί αμέσως από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Διαφορετικά η UEFA θα χάσει εντελώς την αξιοπιστία της”.
  • Η Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IGFM) ζητά επίσης συνέπειες μετά τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων του Τούρκου διεθνή παίκτη. Άλλωστε, η επίδειξη του χαιρετισμού του φασιστικού λύκου από τον Ντεμιράλ δεν είναι απλώς επίθεση στο ποδόσφαιρο, αλλά στην ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ISFM.
  • Ο Valerio Krüger, εκπρόσωπος του συμβουλίου του IGFM, «Η δεξιά εξτρεμιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια στην Τουρκία και επίσης στη Γερμανία. Όχι μόνο αρνείται η γενοκτονία Αρμενίων, Αραμαίων και Ελλήνων του Πόντου, αλλά μέλη μειονοτήτων και ακτιβιστές στη Γερμανία εξακολουθούν να απειλούνται με θάνατο. Ως εκ τούτου, η IGFM υποστηρίζει την απαγόρευση των γκρίζων λύκων ως οργάνωση και την προβολή του χαιρετισμού του λύκου στη Γερμανία».
  • Το Κεντρικό Συμβούλιο των Αρμενίων στη Γερμανία έχει δείξει παρόμοια αντίδραση. «Είμαστε σοκαρισμένοι που ένα τέτοιο σημάδι μίσους και βίας εμφανίζεται σε διεθνή σκηνή στη Γερμανία χωρίς καμία συνέπεια από τους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων», δήλωσε ο Jonathan Spangenberg, πρόεδρος του ZAD. «Οι Γκρίζοι Λύκοι αντιπροσωπεύουν μια ιδεολογία που είναι ασυμβίβαστη με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει οδηγήσει σε ανείπωτα δεινά στο παρελθόν. Όπως και η Αυστρία και η Γαλλία, απαιτούμε την άμεση απαγόρευση του χαιρετισμού του λύκου. «Επιπλέον, καλούμε για αγώνα ενάντια στους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους, οι οποίοι διέδιδαν ανεμπόδιστα την ιδεολογία του μίσους σε εκατοντάδες κλαμπ στη Γερμανία».
  • Τούρκος δημοσιογράφος Cevheri Güven: Οι Γκρίζοι Λύκοι δεν είναι επικίνδυνα μόνο λόγω του εθνικισμού τους, προειδοποίησε ο Τούρκος δημοσιογράφος Cevheri Güven, που ζει εξόριστος στη Γερμανία, είπε, «Οι εθνικιστές είναι οργανωμένοι στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Εκατοντάδες εθνικιστές που εμπλέκονται σε πολιτικές ή μαφιόζικες δολοφονίες στην Τουρκία ζουν παράνομα στην Ευρώπη. Οι Abdullah Çatlı, Alaattin Çakıcı, Oral Çelik και Mehmet Ali Ağca είναι οι πιο γνωστοί από αυτούς», είπε ο Güven, προειδοποιώντας για ενίσχυση στην Ευρώπη.
  • «Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο, το MHP οργάνωσε ένα διήμερο στρατόπεδο στρατηγικής στο Kızılcahamam της Άγκυρας. Σε αυτό το στρατόπεδο συζητήθηκε ότι το εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη έχει χάσει πολλή δύναμη, ότι το Εθνικό Όραμα και το AKP έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στη νεολαία στην Ευρώπη και τι πρέπει να κάνει το εθνικιστικό κίνημα γι’ αυτό. Αποφασίστηκε ότι οι δραστηριότητες στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία, θα πρέπει να αυξηθούν ξανά και να διατεθούν πόροι για αυτό», λέει ο εξόριστος δημοσιογράφος που βρίσκεται στο στόχαστρο των Τούρκων εθνικιστών.

Και να μην ξεχνάμε το κόμμα DAWA το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και έλαβε μέρος και στις ευρωεκλογές, όπου είναι και ο δάκτυλος του Ερντογάν στην Γερμανία και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Οι μεγαλύτερες οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οργανωμένοι σε τρεις μεγάλες ενώσεις στη Γερμανία
  1. Η πρώτη είναι η ένωση με τον μεγαλύτερο αριθμό μελών είναι οι Τουρκικοί Δημοκρατικοί Ιδεαλιστικοί Σύλλογοι στη Γερμανία ή ADÜTDF για συντομία. Αυτή η ένωση εκπροσωπεί τα συμφέροντα του υπερεθνικιστικού MHP, του εταίρου της συμμαχίας του Ερντογάν. Με περισσότερα από 7.000 μέλη στη Γερμανία, η ADÜTDF είναι η μεγαλύτερη οργάνωση-ομπρέλα στους υπό παρακολούθηση γκρίζους λύκους. Η ομπρέλα οργάνωση οργανώνεται σε πάνω από 200 τοπικούς συλλόγους σε 15 περιοχές.
  2. Η δεύτερη ισχυρότερη ένωση είναι η Ένωση Τουρκοϊσλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATIB). Σύμφωνα με το BfV, αριθμεί 2.500 μέλη και είναι οργανωμένη σε 24 τοπικές ενώσεις σε όλη τη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1987 από τον Musa Serdar Celebi, ένα γνωστό μέλος της σκηνής του Ülkücü, ο οποίος λέγεται ότι παρείχε στον δολοφόνο του Πάπα Mehmet Ali Agca το όπλο δολοφονίας και τα χρήματα ανταμοιβής για την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.
  3. Η τρίτη οργάνωση-ομπρέλα των Γκρίζων Λύκων ονομάζεται Ομοσπονδία Παγκόσμιας Τάξης στην Ευρώπη (ANF). Σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές, η ομοσπονδία αριθμεί περίπου 1.000 μέλη σε 15 τοπικούς συλλόγους σε εθνικό επίπεδο. Το ANF αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του ισλαμικού υπερεθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP), επίσης μέλους της Λαϊκής Συμμαχίας του Ερντογάν. Στο BBP αποδίδονται επίσης πολυάριθμες πολιτικές δολοφονίες στην Τουρκία. Μέλη της φέρεται να συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη.

Στη Βαυαρία, το κίνημα στρατολογεί νέα μέλη σε πολιτιστικές, θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις. «Η εστίαση είναι στις μητροπολιτικές περιοχές του Μονάχου, της Νυρεμβέργης και του Άουγκσμπουργκ».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.