Τελευταίες Ειδήσεις

« ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» { Υποδειγματική Διαχείριση και Συντονισμός}


Οι βράχοι των Μετεώρων, ένας από τους πιο εμβληματικούς και μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας, αποτέλεσαν χθες, το επίκεντρο μιας εντυπωσιακής και συνάμα ανησυχητικής πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά, αποτέλεσμα της εύθραστης ισορροπίας που υπάρχει στη φύση , ξεκίνησε από θάμνους στην κορυφή του βράχου « Άλτσος», δημιουργώντας ένα θέαμα που ,αν και εντυπωσιακό, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.  

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή του δήμου Μετεώρων ,με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, ανέλαβε δράση συντονίζοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης και ενημερώνοντας το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Κινητοποιήθηκαν πάραυτα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πυρόσβεσης ,σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Αρχές και το Πυροσβεστικό σώμα.

Καθοριστικό ρόλο στην επιχείρηση κατάσβεσης έπαιξαν τα ελικόπτερα ,τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. 

Η συντονισμένη και αποτελεσματική δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων ( Δήμος, Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δασαρχείο , Αστυνομία)  απέτρεψε περαιτέρω συνέπειες ,επιφέροντας την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αυτή η επιχείρηση αποτέλεσε ένα υποδειγματικό παράδειγμα διαχείρισης κρίσεων ( το δεύτερο στη σειρά ), με τη δημοτική αρχή και την πολιτεία να λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύνολο ,προασπίζοντας την ασφάλεια των πολιτών , την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτιστική κληρονομιά των Μετεώρων. 

Η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση ανέδειξε την αξία της προετοιμασίας και της συνεργασίας σε κρίσιμες στιγμές.

Η νέα δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή να χτίζει και να δημιουργεί, ενισχύοντας όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του δήμου Μετεώρων,σε όλα τα επίπεδα ,εκτιμώντας την καθημερινή  μάχη που δίνουν για την ασφάλεια όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.