Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα ήθη στην αγορά εργασίας στην Καλαμπάκα- Τουριστική επιχείρηση φέρνει Φιλιππινέζους για απασχόληση


Η άκαρπη προσπάθεια επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην  περιοχή Καλαμπάκας για εξεύρεση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για απασχόληση στην τοπική και κατ΄ επέκταση στην ελληνική αγορά έστρεψε το ενδιαφέρον του στο εξωτερικό.

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες  βάσει των οποίων ο εν λόγω ξενοδόχος αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια κάλυψης των αναγκών της επιχείρησής του στράφηκε στο εξωτερικό και μετά την σχετική διαδικασία αύριο φθάνουν στην περιοχή οκτώ Φιλλιππινέζοι για να αναλάβουν καθήκοντα.

Ό ίδιος όπως πληροφορούμαστε αφού προσπάθησε αρκετά την τελευταία διετία και πλέον να βρει προσωπικό από την περιοχή και την χώρα μας γενικότερα για μόνιμη απασχόληση πληροφορήθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα για κάλυψη τω ν αναγκών του από τις Φιλιππίνες και έτσι απευθύνθηκε στο αρμόδιο προξενείο υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τον αριθμό των ατόμων αλλά και τις ειδικότητες που χρειάζεται.

Η διαδικασία λοιπόν ολοκληρώθηκε και  οκτώ άτομα φθάνουν αύριο στην Καλαμπάκα για να εργαστούν στο ξενοδοχείο του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με εξεύρεση προσωπικού είναι έντονο στην περιοχή αλλά και στην χώρα γενικότερα τα τελευταία χρόνια καθώς όπως λένε οι επιχειρηματίες είναι αρκετοί εκείνοι που εισπράττουν διάφορα επιδόματα και δεν θέλουν να τα χάσουν επιδιώκοντας μαύρη εργασία, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί καθώς οι εργοδότες πρέπει να τους ασφαλίσουν για να είναι καλυμμένοι και να μην τιμωρηθούν με βαριά πρόστιμα ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που βολεύονται όπως  λένε με κάποιο επίδομα και την οικονομική στήριξη των οικογενειών τους.

Αυτό μοιραία οδήγησε στην αναζήτηση προσωπικού από το εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται για το εργατικό προσωπικό στη χώρα μας και οι κρατούντες τα ηνία της θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν θετικά και να δώσουν λύση στο πρόβλημα καθώς τα νέα ήθη στην αγορά εργασίας είναι πλέον πραγματικότητα με απρόβλεπτες μελλοντικά συνέπειες..

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.