Τελευταίες Ειδήσεις

“Άγρια” επίθεση στο Δασαρχείο Καλαμπάκας από το Δίκτυο Προστασίας του Ασπροποτάμου




 Μετωπική επίθεση κατά του Δασαρχείου Καλαμπάς εξαπέλυσε σήμερα το  Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Δικτύου με την υπογραφή του Δασαρχείου Καλαμπάκας προωθείται η αι-ολική καταστροφή του Ασπροποτάμου.
Για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ενημερώνει τα μέλη του και τις τοπικές κοινωνίες  για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη:
Μέσα σε αυτή την πολύ δυσμενή συγκυρία για την περιοχή του Ασπροποτάμου, καθώς οι πληγές από την καταιγίδα Ντάνιελ είναι ακόμη ανοιχτές, το δασαρχείο Καλαμπάκας γνωμοδότησε θετικά (!) για την κατασκευή αιολικών σταθμών στις βονοκορυφές του Ασπροποτάμου στις θέσεις “Κέδρος”, “Τριγγία” και ¨Κυνηγός”.

Η έγκριση αυτή όπως καταδεικνύεται και στην ένσταση που έχει συντάξει η επιστημονική ομάδα της Ορνιθολογικής Εταιρείας και έχει συνοπογράψει το Δίκτυο μας, βασίζεται σε μελετη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που παρουσιάζει σοβαρότατη ανεπάρκεια στην καταγραφή των επιπτώσεων και έχει εκπονηθεί από την Κieffer, δηλαδή από τον φορέα υλοποίησης του έργου.
Το Δασαρχείο Καλαμπάκας βασιζόμενο στην ανεπαρκή αυτή μελέτη την οποία εκπόνησαν οι ίδιοι οι εργολάβοι που θέλουν να καταστρέψουν την περιοχή, εξέδωσε γνωμοδότηση η οποία πέρα από κάθε λογική, αφού σε αυτή περιγράφονται πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις των έργων, αναιρεί το ίδιο της το περιεχόμενο και καταλήγει σε ΘΕΤΙΚΗ (!) γνωμοδότηση για την κατασκευή των έργων.
Η θετική γνωμοδότηση φέρει την υπογραφή του υπεύθυνου του δασαρχείου συντοπίτη μας Δασολόγου Α’ Panagiotis Zacharopoulos, ο οποίος εγκρίνει με την υπογραφή του να κατασκευαστούν φαραονικά έργα που όπως αναφέρει η ίδια η γνωμοδότηση που υπογράφει “θα έχουν μεγάλο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με αποτέλεσμα την περαιτέρω σοβαρή υποβάθμιση του δασικού οικοσυστήματος”.
Τα σχόλια δικά σας!
Η Ορνιθολογική Εταιρεία μαζί με το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία του Ασπροπόταμου υπέβαλε επιχειρηματολογία κατά του έργου στη δημόσια διαβούλευση του έργου, η οποία είναι ανοιχτή μέχρι 5/7 στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (απαιτείται απλή σύνδεση ή εγγραφή στην πλατφόρμα). Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση του φυσικού παράδεισου που λέγεται Ασπροπόταμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.