Τελευταίες Ειδήσεις

Ποινική Δίωξη στον Κώστα Αγοραστό – Κατηγορίες για κλοπή μεταφορικού έργου στα Τρίκαλα


Τον δρόμο της δικαιοσύνης εις βάρος του πρωην Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, με την άσκηση ποινικής δίωξης έχει πάρει υπόθεση για «συνέργεια σε παράνομη υποκλοπή μεταφορικού έργου» από τα τουριστικά λεωφορεία στα Τρίκαλα.

Με την απόφαση  δρομολογούνται και οι πειθαρχικές διαδικασίες καθώς καλείται σε απολογία από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης με το ερώτημα της έκπτωσης.

Όλα ξεκίνησαν από μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και κατά παντός άλλου υπευθύνου που κατέθεσε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Νομού Τρικάλων Δημήτρης Ευθυμίου. Η μήνυση αφορούσε σε «ρουσφέτι «υπέρ των ΚΤΕΛ Τρικάλων, τα οποία κατά την δικογραφία εμφανίζονται να υποκλέπτουν παρανόμως μεταφορικό έργο από τα τουριστικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη μήνυση ήδη από το 2019 το σωματείο των τουριστικών πρακτόρων είχε καταγγείλει στην Τροχαία Τρικάλων ότι η ΚΤΕΛ Τρικάλων ΑΕ πραγματοποιεί παρανόμως δρομολόγια μεταφοράς εργαζομένων προς το εργοστάσιο παραγωγής ορών της εταιρείας ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων.

Εγινε … χωριό το εργοστάσιο

Η πρώην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δηλαδή ο Κ. Αγοραστός, ουσιαστικά «βάφτισε» το εργοστάσιο της ΒΙΟΣΕΡ οικισμό προκειμένου τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Τρικάλων ΑΕ να νομιμοποιούνται να εκτελούν τη μεταφορά των εργαζομένων της εταιρείας.

Οι τουριστικοί πράκτορες κινήθηκαν νομικά και κατήγγειλαν την απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας σχετικά με τον καθορισμό των υπεραστικών χειμερινών και ενδονομαρχιακών δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στην οποία εμφανίζεται ως δρομολόγιο μεταξύ των υπολοίπων και το δρομολόγιο Τρίκαλα – ΒΙΟΣΕΡ. Δηλαδή το εργοστάσιο της ΒΙΟΣΕΡ φαίνεται να είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ειδικότερα του Δήμου Φαρκαδόνας. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται η υποκλοπή του μεταφορικού έργου, αφού το δρομολόγιο αφορά ξεκάθαρα μεταφορά των εργαζομένων της ΒΙΟΣΕΡ.

Πράγματι η σχετική νομοθεσία προβλέπει, όπως άλλωστε επισημάνθηκε στη μηνυτήρια αναφορά, ότι η μεταφορά μετ’ επιστροφής εργαζομένων στους τόπους εργασίας τους είναι μεταφορικό έργο που πραγματοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα από τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης. Παράλληλα, ο νόμος απαγορεύει τη μεταφορά των εργαζομένων από και σε συγκεκριμένη επιχείρηση από αστικά λεωφορεία ή υπεραστικά, αυτονόητα δηλαδή και από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Φαίνεται μάλιστα ότι κατόπιν σχετικών ερωτημάτων που έθεσαν οι τουριστικοί πράκτορες ενώπιον αρμόδιων αρχών, δηλαδή προς το υπουργείο Εσωτερικών και προς τον Δήμο Φαρκαδόνας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι το εργοστάσιο της ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ προφανώς δεν αποτελεί οικισμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξέδωσε νέα απόφαση στην οποία η ΒΙΟΣΕΡ αναφέρεται όχι πλέον ως χωριό αλλά ως στάση του Δήμου Φαρκαδόνας. Κατά τους τουριστικούς πράκτορες ωστόσο και αυτή η απόφαση δεν αποτελούσε παρά προσπάθεια να αποδοθεί κατ’ επίφαση νομιμότητα στην υποκλοπή του μεταφορικού έργου, όπως αναφέρουν, το οποίο θα έπρεπε να εκτελούν τα λεωφορεία των τουριστικών γραφείων.

Ο κ. Αγοραστός κατηγορείται ότι με πρόθεση παρείχε οποιαδήποτε συνδρομή σε δράστη κατά την τέλεση της άδικης πράξης της υποκλοπής μεταφορικού έργου που ανήκει σε άλλον φορέα κατ΄ εξακολούθηση και η δικαιοσύνη έκρινε πως το έργο αυτό ανήκει στα τουριστικά λεωφορεία . Ο κ. Αγοραστός θα κληθεί σε απολογία και στα ελεγκτικά όργανα της αυτοδιοίκησης , με το ερώτημα της έκπτωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ – gegonota.news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.