Τελευταίες Ειδήσεις

Η εκπαίδευση των παιδιών στις πρώτες βοήθειες στην ενορία της Διάβας.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, στην αίθουσα της Κοινότητας Διάβας, η δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών πάνω στις πρώτες βοήθειες, ηλικίας άνω των 5 ετών, από εκπαιδεύτριες του ΕΚΑΒ Τρικάλων. Η εκπαίδευση διοργανώθηκε από την ενορία της Διάβας σε συνεργασία με το φαρμακείο της Διάβας. Αντίστοιχη εκπαίδευση, αλλά για τους ενήλικους, πραγματοποιήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, πάλι σε συνεργασία της ενορίας μας με το φαρμακείο της Διάβας.

Με μεγάλη προθυμία, για μία ακόμη φορά οι εκπαιδεύτριες του ΕΚΑΒ Τρικάλων, κα. Ιφιγένεια Μπάτζιου, κα. Ζωή Μπουγά και κα. Αναστασία Κωστάμη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της ενορίας και του φαρμακείου. Αυτή τη φορά εκπαιδεύτηκαν οι μικροί μας φίλοι. Παιδιά όλων των ηλικιών προσήλθαν με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον στην αίθουσα της Κοινότητας Διάβας και παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τα μαθήματα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.

Στο τέλος, μοιράστηκαν κρουασάν, χυμοί και νεράκια σε όλα τα παιδιά, προσφορά της Κοινότητας Διάβας. Αφού όλα τα παιδιά έλαβαν από ένα αναμνηστικό συμμετοχής, στην συνέχεια έβγαλαν όλοι μαζί αναμνηστικές φωτογραφίες και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου, με την βοήθεια του Θεού.

Ευχαριστούμε θερμά την φαρμακοποιό κα. Φωτεινή Τάσιου και την συνεργάτιδα της κα. Έφη Μητρογιώργου που για μία ακόμη φορά συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στη διοργάνωση της εκπαίδευσης αυτής. Ευχαριστούμε θερμά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Διάβας κ. Κώστα Βλαχογιάννη που μας παραχώρησε την αίθουσα της Κοινότητας για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης, για το ενδιαφέρον του και για την προσφορά των σνακς και των χυμών, νερών για τα παιδιά. Όμως, πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε τις αγαπητές εκπαιδεύτριες του ΕΚΑΒ Τρικάλων για την προθυμία τους να βρεθούν ξανά στο όμορφο χωριό μας και να προσφέρουν αγάπη μέσα από το λειτούργημα τους. Ομολογουμένως, στη σημερινή εποχή έχουν αναλάβει να ασκούν μία διακονία αγάπης και αυταπάρνησης προς τους συνανθρώπους μας μέσα από το τεράστιο και δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελούν με πίστη και αφοσίωση σε αρχές και αξίες, που δυστυχώς εκλείπουν στη σημερινή εποχή και κοινωνία.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

 

 








 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.