ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M. Ed., Ph.D.
Δεν λένε να σταματήσουν οι μεγάλες αναταράξεις στην πολιτική σκηνή, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα τελευταία γεγονότα τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, προβλημάτισαν έντονα τις κοινωνίες και πολλοί διερωτώνται, για το που πάμε.
Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τράμπ, του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο καθώς και οι αναταράξεις σε Γαλλία και Αγγλία είναι πολύ άσχημα σημάδια για όλους.
Μπορεί ο Τράμπ να θεωρείται ακραίος, από συγκεκριμένες τάξεις των Η.Π.Α. και το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και για τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό, δεν μπορεί, όμως, κανένας να τους δολοφονήσει.
Τους πολιτικούς καλούς ή κακούς τους κρίνει και τους απομακρύνει ή τους επανεκλέγει ο Λαός.
Φαίνεται πως μερικοί δεν θέλουν την Ειρήνη γιατί η Ειρήνη είναι το υπέροχο κοινωνικό αγαθό κατά το οποίο οι άνθρωποι, οι Λαοί και τα Κράτη ζουν και συμπεριφέρονται μεταξύ τους, υπό την ενεργειακή επίδραση καλών σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων.
Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται το «Ειρήνη αφίημι υμίν, ειρήνη την εμήν δίδωμι υμίν» δηλ. σας αφήνω την ειρήνη, την δική μου ειρήνη σας δίδω, ενώ ο Μένανδρος τονίζει πως «Ειρήνη γεωργόν καν πέτραις τρέφει καλώς, πόλεμος δε καν πεδίω κακώς» δηλ. η ειρήνη παρέχει τροφή επαρκή στο γεωργό κι αν ακόμη ζει σε πετρώδες έδαφος, ο πόλεμος, όμως, του παρέχει κακή ζωή έστω κι αν ζει σε εύφορη γη.
Τότε γιατί σήμερα πολλοί μισούν την ειρήνη και δημιουργούν πολέμους;
Για ένα πολύ απλό λόγο, γιατί η ειρήνη δεν είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ.
Παρά την παγκόσμια κατακραυγή ήρθε η ώρα και οι πολιτικοί να αλλάξουν ρότα και να αγωνισθούν για το καλό των πολιτών και της κοινωνίας γιατί, όπως έλεγε ο μεγάλος Πλάτων «όταν η πολιτεία ευημερεί τότε ευημερούν και οι πολίτες».
Οι Ολιγάρχες των πολεμικών βιομηχανιών, της Ενέργειας και της αλυσίδας τροφίμων, ας σταματήσουν τα «βρώμικα» παιχνίδια σε βάρος των συνανθρώπων τους.
Το … παραμύθι, ότι όλοι τους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, πράγμα που πολύ το τονίζει και ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης «πρέπει πρώτα να αλλάξουν τον εαυτό τους» όπως δίδαξε ο φιλόσοφος Σωκράτης.
Δεν το κάνουν, όμως, αυτό, γιατί δεν έχουν το καλό που ονομάζεται «Γνώση» αλλά το κακό που καλείται «Άγνοια».
Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία «τσακίζεται» από την Ακρίβεια την Αισχροκέρδεια και ο Πρωθυπουργός σκέπτεται να αλλάξει, πάλι τον εκλογικό νόμο να κατεβάσει το επίπεδο για αυτοδύναμη κυβέρνηση και να βάλει και πλαφόν όχι το 3% αλλά το 5%, για την είσοδό του στην Βουλή.
Πάντως το ίδιο έκανε και ο Σωτήρης ο Κούβελας το 1990-91, ως Υπουργός Εσωτερικών. Άλλαξε τον Εκλογικό Νόμο, γιατί κατέρρεε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ βγήκε πανηγυρικά.
Όταν το 60% των πολιτών δεν πηγαίνει να ψηφίσει και όταν η Ν.Δ. του Μητσοτάκη μέσα σ’ ένα χρόνο χάνει ΕΝΑ εκατομμύριο ψηφοφόρους και από το 41% πέφτει στο 28% τότε το … κλίμα είναι μη αναστρέψιμο.
Έπρεπε να είχε παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές με νέο πρόσωπο στο τιμόνι της Ν.Δ.
Όταν μια αθλητική ομάδα δεν πηγαίνει καλά αυτόν που αλλάζουν είναι ο «προπονητής» δηλ. αλλάζεις Πρωθυπουργό και όχι Υπουργούς.
Οι ευθύνες για το «ναυάγιο» της κυβέρνησης είναι του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη και όχι των υποτακτικών Υπουργών.
Πόσο δίκαιο είχε ο σοφός Σόλων, που τόνιζε πως ο Άρχοντας «ευθύνας ετέρους αξιών διδόναι και αυτός ύπεχε» δηλ. όταν ζητάς να αποδοθούν ευθύνες σε άλλους να είσαι έτοιμος να αποδοθούν ευθύνες και σε σένα.
Δεν μας καταστρέφουν μόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και οι κακές επιλογές του «ανεύθυνου» και επικίνδυνου, πολιτικά, Πρωθυπουργού.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.