Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά στη Ναυπακτία: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το κατεστραμμένο φτερό του Canadair


Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-215 Canadair το οποίο προσέκρουσε σε δέντρο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Ναυπακτία.


Παραλίγο τραγωδία στην Ναύπακτο, καθώς «ξύπνησαν» μνήμες από το περσινό δυστύχημα στην Κάρυστο με τη συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους και το θάνατο δύο πιλότων. Συγκεκριμένα σήμερα (25/) ένα αεροσκάφος τύπου Canadair, το οποίο επιχειρούσε από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άνω Πλατανίτης, χτύπησε πάνω σε πεύκο.


Ενώ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλή απόσταση από το έδαφος, ακούμπησε σε κλαδιά δέντρου, με αποτέλεσμα τα ίδια να σπάσουν, χωρίς όμως να επηρεαστεί η πορεία του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Lepanto R-TV.


Οι αεροπόροι δήλωσαν αμέσως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατάφεραν να φτάσουν ξανά στην Ανδραβίδα και να προσγειωθούν με ασφάλεια. 


Δείτε το βίντεο:




Σε φωτογραφία που εξασφάλισε το ΕΡΤNews, φαίνεται το κατεστραμμένο φτερό του αεροπλάνου και συνεπώς ο κίνδυνος που διέτρεξε.



Κικίλιας για τους πιλότους: Πραγματικοί ήρωες – Respect


Ανάρτηση στο X για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσφοράς τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.


Συγκεκριμένα ανέφερε: «στο ανώτατο όριο ικανοτήτων και στο ανώτατο όριο της αυτοθυσίας, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες. Πραγματικοί ήρωες που αγωνίζονται συνεχώς για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τα δάση της πατρίδας μας. Respect!»


Ο κ. Κικίλιας παραθέτει φωτογραφία και βίντεο από την πρόσκρουση πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου CL-215 Canadair σε δέντρο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στη Ναυπακτία που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το ακροπτερύγιο του



Τα νεότερα για τη φωτιά


Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην περιοχή Άνω Πλατανίτης της Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την ERT, η ένταση των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έχει μειωθεί και αυτό συμβάλει ευνοϊκά στις προσπάθειες κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ο οποίες επιχειρούν από ξηράς και από αέρος.


Υπενθυμίζεται ότι από το 112 εστάλη νωρίτερα επείγουσα ειδοποίηση, με την οποία καλούνται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Άνω Πλατανίτης να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο. Επίσης, όσο βρίσκονται στην περιοχή Μολύκρειο και Φραγκέικα ειδοποιούνται να κινηθούν προς Αντίρριο.


Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει στην περιοχή η Ιόνια οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου.


Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί με πυροσβέστες που έχουν μεταβεί στην περιοχή από την Πάτρα και το Αίγιο. Συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 26 οχήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.