Τελευταίες Ειδήσεις

Η θέση της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, σχετικά με το ψήφισμα που έπρεπε να βγάλει το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την συνέχιση της εργασίας των εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας στην Π.Ε Καρδίτσας


Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (30/5/2024) παραβρέθηκαν 30 εργαζόμενοι μέσω Κοινωφελούς Προγράμματος εργασίας στην Π.Ε Καρδίτσας, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητώντας απο το Π.Σ Θεσσαλίας, να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο να εκφράζεται η υποστηριξή του στο αίτημά τους για μετατροπή των συμβασεών τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα έφτιαχνε το σχετικό ψήφισμα. Την Δευτέρα 3/6 τα μέλη της επιτροπής λάβαμε δυο σχέδια ψηφίσματος, το ένα απο την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και το δεύτερο απο τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επιτροπή δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα Παρασκευή 7/6/2024, παρ’ ότι ζητήθηκε δυο φορές απο τον εκπρόσωπο της Λαικής Συσπείρωσης.

 

Κατόπιν αυτού η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει δημόσια τη θέση της σχετικά με τα δυο σχέδια ψηφίσματος.

Εκφράσαμε την διαφωνία μας με το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, για λογαριασμό της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Κουρέτα, γιατί αυτό δεν υιοθετεί το αίτημα που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι και ο σύλλογος υπαλλήλων της περιφέρειας, για μετατροπή των συμβασέων τους σε ΙΔΟΧ, ούτε διατυπώνει τη θέση του Π.Σ προς την κυβέρνηση, αλλά εκφράζει απλά την συμπαράσταση στον δικαστικό αγώνα που κάνουν παράλληλα οι εργαζόμενοι.

 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας δηλώνει δημόσια, ότι στηρίζει το σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε απο την πλευρά του συλλόγου υπαλλήλων της περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας, εδώ και αρεκτά χρόνια υπάρχει συνεχής και μεγάλη μείωση του μόνιμου προσωπικού, λόγω των πολλών αποχωρήσεων, αλλά και των ελάχιστων προσλήψεων που επιτρέπουν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πολλές υπηρεσίες, να ανταποκριθούν στα καθηκοντά τους και στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα τελευταία χρόνια και η ανάγκη για μαζική στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της Περιφέρειας είναι πλέον πολύ πιο επιτακτική

Σ’ αυτές τις συνθήκες ένα μεγάλο μέρος των πάγιων και διαρκών αναγκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντι να καλύπτεται απο επαρκή αριθμό μόνιμων υπαλλήλων, καλύπτεται περιοδικά απο ορισμένους συμβασιούχους, των οποίων όμως ο χρόνος εργασίας τελείωσε ή θα τελειώσει σύντομα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν πάρα πολύ οι διαδιακασίες που αφορούν την εξυπηρέτηση των πλημμυροπαθών και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικά στην Π.Ε Καρδίτσας, τον μεγάλο όγκο εργασιών για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πλημμυροπαθών, τον καλύπτουν αυτή την στιγμή 31 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί μέσω Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας το 2022, των οποίων ο χρόνος εργασίας τους έληξε και αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να απασχολούνται με προσωρινή δικαστική διαταγή λόγω του γεγονότος ότι καλύπτουν πολύ σημαντικές ανάγκες σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πλημμυροπαθών και εκρεμεί δικαστική προσφυγή τους με αίτημα να συνεχίσουν να εργάζονται με συμβάσεις ΙΔΟΧ.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας με ΑΔΑ:ΨΣΕΑ46ΝΠΙΘ-ΟΒ9 η Π.Ε Καρδίτσας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τουλάχιστον έως 4/9/2024. Διακοπή της εργασίας των παραπάνω εργαζομένων θα καταστήσει αδύνατη την αποζημίωση των πληγέντων και η συνέχιση παροχής εργασίας τους είναι επιβεβλημένη για το γενικότερο καλό των πολιτών. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Τοπογραφικής και Τουρισμού-Πολιτισμού κατέθεσαν ένορκες βεβαιώσεις για την απαραίτητη παραμονή τους στην εργασία διότι είναι σε απόγνωση από τον φόρτο της εργασίας που καλούνται να διαχειριστούν

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκτιμώντας ότι η παραμονή αυτών των 31 εργαζόμενων του Κοινωφελούς Προγράμματος στην Π.Ε Καρδίτσας, είναι θέμα καθοριστικής ανάγκης για την συνέχιση της λειτουργίας της υπηρεσίας και της εξυπηρέτησης των χιλιάδων πλημμυροπαθών του Νομού Καρδίτσας, με ομόφωνη απόφασή του, στην συνεδρίαση της 30ης Μαίου 2024, ζητά απο το υπουργείο εσωτερικών και γενικότερα απο την κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την συνέχιση της απασχόλησης όλων αυτών των εργαζομένων με την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου  και την παραμονή τους στην Π.Ε Καρδίτσας, ανεξάρτητα απο την έκβαση της δικαστικής τους προσφυγής, διότι καλύπτουν πάγιες, διαρκείς και επείγουσες ανάγκες.

Ταυτόχρονα ζητά την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών στις υπηρεσίες της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.