Τελευταίες Ειδήσεις

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας


Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος λύτρας, παρήγγειλαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη.


Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του. Του επιβλήθηκαν επίσης οι όροι της υποχρέωσης μετοίκισης από σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη μη προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ότι ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν, αλλά και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε.


Τι είπε στην απολογία του 


«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη, γι αυτό το οποίο συνέβη και από τη σύζυγό μου, την οποία πραγματικά την υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου ποτέ βίαιος θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ» είπε ο Απόστολος Λύτρας,  αφ' ότου αποχώρησε από τα δικαστήρια. 


«Θα αναζητήσω τις αιτίες, και τις ψυχολογικές γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που μπορώ να το συγχωρήσω στον εαυτό μου,  θέλω να πιστεύω πραγματικά, να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ζητάω συγγνώμη απ' όλους, απ’ όλο τον κόσμο πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.