Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για την γέφυρα Διάβας-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και επαγγελματιών

 Οργισμένοι και αγανακτισμένοι για την κατάσταση που βιώνουν για δεύτερη φορά οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Διάβας αλλά και των-50- χωριών της δυτικής πλευράς του Πηνειού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Κυριακής στη γέφυρα Καλαμπάκας-Διάβας η οποία μέσα σε λίγα χρόνια τους έχει αποκλείσει την πρόσβαση και προκαλεί τον οικονομικό τους μαρασμό.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους όλοι οι παραβρισκόμενοι τόνισαν την ανάγκη κατασκευής διάβασης Ιρλανδικού τύπου στην κοίτη του Πηνειού ώστε να εξυπηρετούνται μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στη γέφυρα και να επιστρέψουν στην κανονικότητα επισημαίνοντας παράλληλα την απουσία του κράτους που θέλουν δίπλα τους.

Αρκετοί πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της γέφυρας άμεσα ενώ τεκμηριωμένη και ουσιαστική ήταν η ομιλία του πρώην Δημάρχου Βύρωνα Μπουτίνα.



Την ανάγκη ενωτικού κλίματος τόνισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας Ευθυμία Παπαγεωργίου-Τσιαντή ενώ χαιρετισμό απηύθυναν  ο Εφημέριος Διάβας π. Ηρακλής Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστανιάς Γιώργος Κόφφας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας Κώστας Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελοχωρίου Σάκης Νικογιάννης, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργίου που αναφέρθηκε και στην υποβολή μηνύσεων αρμοδίως για την οικονομική ζημιά των κατοίκων όπως και των επαγγελματιών για διαφυγόντα κέρδη, ο Διαβίτης Συνδικαλιστής και πολιτευτής Γιώργος Τσιάκαλος κ.ά.

Σημειώνεται τέλος ότι οι παραβρισκόμενοι προχώρησαν συμβολικά σε  διάνοιξη του φράγματος που αποτρέπει τη διέλευση μέσω της κοίτης του Πηνειού που αποτελεί πάγιο αίτημα τους ώστε να επικοινωνούν με την αντίπερα όχθη όσον δεν υπάρχει νερό-όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές-αλλά και στο παρελθόν πριν την κατασκευή της γέφυρας.

 














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.