Τελευταίες Ειδήσεις

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων τέλεσε Μ. Πέμπτη τρισαγιο για τους κεκοιμημενους προκατόχους του στο μνημείο του Αφανους Ιεροψαλτη

 


Αποτελεί ακλόνητη πεποίθηση και διδασκαλία της Εκκλησίας ότι οι ψυχές των κεκοιμημένων μπορούν να βοηθηθούν πολύ καί αποτελεσματικά από εμάς τους ζωντανούς. Τα μέσα βοηθείας προς τους κεκοιμημένους ειναι η μνημόνευσή τους στή Θεία Λειτουργία, τα μνημόσυνα, η προσωπική προσευχή για αυτούς . 

Γιαυτό και το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τέλεσε  υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ Χρυσοστόμου στο μνημείο του Ιεροψάλτου που βρίσκεται από το 2019 στον προαύλιο χώρο του περικαλούς ναού του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου. Ευχαριστούμε πολύ τον Σεβασμιωτατο που πάντα στο κάλεσμα μας σπεύδει δίπλα μας και κοντά μας, ευχαριστούμε  τον προϊστάμενο του ναού π. Δημήτριο Κυριτση για την συνδρομή του καθώς και τους, Αρχιδιακονο της Μητροπόλεως Τρικκης  π. Χρυσόστομο Κοτίδη, και τον οδηγό της Μητροπόλεως και μέλος του Σωματείου μας Χαράλαμπο  Αργυρόπουλος, Τέλος ευχαριστούμε τους Ιεροψάλτες  που ήρθαν στο κάλεσμα μας, Αθανάσιο Τζέλη, Ευθύμιο Σπύρου,  Αθανάσιο Λαμπρόπουλο,  Σωτήρη Βαμπούλα, και Κλεωμενη Δημο, καθώς και τον πρόεδρο του Σωματείου μας Αθανάσιο Γ Δημητρίου όπου καθιέρωσε την Μ.  Πέμπτη να τελείται ιερό Τρισαγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημενων Ιεροψαλτών από περάτων έως περάτων της γης.
ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ Η ΜΝΗΜΗ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.