Τελευταίες Ειδήσεις

Ιρλανδική η στιγμή της αληθείας


Ιρλανδικές ονομάζονται πρόχειρες διαβάσεις που γίνονται για να εξυπηρετούνται τα οχήματα σε χειμάρρους χωρίς να δαπανώνται χρήματα για πολυέξοδη κατασκευή μεγάλης γέφυρας.

Οι ιρλανδικές διαβάσεις δεν πρέπει να διασχίζονται όταν ο καιρός είναι βροχερός ή όταν για οποιοδήποτε λόγο αρχίζει ο χείμαρρος να γεμίζει έστω και το καλοκαίρι (πχ μπουρίνια).

Διαβάζοντας λοιπόν διάφορα άρθρα για τις εν λόγω διαβάσεις έπεσα στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον:

Ιρλανδική διάβαση κατασκευάστηκε σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τη νέα γέφυρα που γίνεται στο ρέμα «Πουρί» του Αγιοκάμπου και από μέρα σε μέρα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, ώστε να βοηθηθούν μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής Σωτηρίτσας που εδώ κι αρκετό καιρό, ερχόμενοι από Αγιά, έπρεπε να κάνουν μια μεγάλη παράκαμψη για να φτάσουν στις οικίες τους λόγω των εργασιών στη γέφυρα.

Το πράσινο φως για την έγκριση της μελέτης εκτροπής της κίνησης μέσα από την ιρλανδική πλέον διάβαση δόθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγιάς.

0 ανάδοχος του έργου, μάλιστα, υπέβαλλε στον Δήμο Αγιάς την τεχνική έκθεση μελέτης εργοταξιακής σήμανσης του έργου, η οποία εγκρίθηκε και θεωρήθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα, λοιπόν με την εν λόγω μελέτη εκτροπής, λίαν συντόμως, η κίνηση των οχημάτων που διέρχονται από την επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιάς – Αγιοκάμπου με κατεύθυνση προς τον οικισμό Σωτηρίτσας θα διέρχονται μέσω της νεοκατασκευασθείσας ιρλανδικής διάβασης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί κατά τη διάρκεια τυχόν έντονων βροχοπτώσεων, όπου η βατότητα στην ιρλανδική διάβαση θα διακόπτεται”.


Ερωτήσεις:

Ο Δήμος συνεδρίασε για το τόσο σοβαρό ζήτημα για να δώσει λύση;

Ποιος είναι υπεύθυνος για την κατασκευή μιας πρόχειρης Ιρλανδικής διάβασης;

Ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο, Φίλοι μου που βιάζεστε να σχολιάσετε τα άρθρα μου;

Η λύση είναι εδώ!!!

Έπρεπε να είχε δοθεί χθες!!!

Ωραίες οι φιέστες οι χοροί και τα πανηγύρια!!!

Στα δύσκολα που είστε;

«εάν μη ίδω εν ταις χερσίν αυτού τον τύπον των ήλων και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων, και βάλω την χείρα μου εις την πλευράν αυτού, ου μη πιστεύσω» (Ιωάνν. Κ, 25) Για έναν καλό φίλο. Ξέρει εκείνος.

Γιώργος Βαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.