Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Αδιάβατη η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα

 


Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την πλήρη αποκοπή δεκάδων χωριών του Ασπροποτάμου από την πρόσβαση από και προς την έδρα του Δήμου Μετεώρων, την Καλαμπάκα, μέσω της γέφυρας της Διάβας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν σήμερα 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας απαντήσεις για το πότε και ποιες εργασίες θα γίνουν στη γέφυρα της Διάβας κι αν πρόκειται η κυβέρνηση να αποζημιώσει έως τότε όσους πλήττονται από την απαγόρευση διέλευσης αυτής.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς των χωριών του Ασπροποτάμου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι ζημίες που υφίστανται δεν έχουν τέλος. Η εναλλακτική πρόσβαση από τη γέφυρα της Σαρακίνας για τα περίπου 50 χωριά της περιοχής του Ασπροποτάμου τους υποχρεώνει να διανύουν πολλά παραπάνω χιλιόμετρα αυξάνοντας το κόστος μετάβασης και της μεταφοράς προϊόντων.

Οι  κυβερνητικές υποσχέσεις για γρήγορη και χωρίς εμπόδια αποκατάσταση των υποδομών δεν έχουν  οκτώ μήνες μετά κανένα αντίκρισμα. Κι η απογοήτευση και η ανησυχία μεγαλώνει, όταν βλέπουμε να μην έχουν δοθεί ούτε τα χρήματα της πρώτης αρωγής ούτε τα κονδύλια στους Δήμους για τα έργα αποκατάστασης.

Γι’ αυτό και καλείται  ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει συγκεκριμένα στην αγωνία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των φορέων για το πότε θα δοθεί ξανά προς χρήση η γέφυρα της Διάβας κι αν θα αποζημιωθούν όσοι πλήττονται από αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.