Τελευταίες Ειδήσεις

Η έξυπνη γέφυρα της Διάβας


Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ακούστηκαν με τους πολίτες στη μέση μη μπορώντας να αντιδράσουν. Τα ψέματα όμως τελείωσαν, έρχεται η έξυπνη γέφυρα στη Διάβα και όχι μόνο....

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο για τις «Έξυπνες Γέφυρες», προϋπολογισμού 180,34 εκατ. ευρώ. Ανάδοχοι είναι και οι τρεις συμμετέχοντες που θα μοιραστούν μερίδιο της συμφωνίας – πλαίσιο. Οι προσφορές τους ήταν οι εξής: Globitel με 94,53 εκατ., ΟΤΕ με 95,02 εκατ. και η ΤΕΡΝΑ με 95,5 εκατ. ευρώ.

Στις γέφυρες θα εγκατασταθούν αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας που θα αποστέλλουν τα δεδομένα αυτόματα σε μία κεντρική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι γέφυρες θα αποκτήσουν ταυτότητα.

Σαν να λέμε π.χ (η γέφυρα του Μπάρμπα Μήτσου που κοντεύει τα 80 και έχει πρόβλημα με τα γόνατα).

Το αντικείμενο αφορά στη real time παρακολούθηση της δομικής υγείας και της ανθεκτικότητας 260 γεφυρών στις 13 περιφέρειες της χώρας, μέσα από την προμήθεια και εγκατάσταση αισθητήρων ΙοΤ, εξειδικευμένου λογισμικού και πραγματοποίησης ελέγχων.

Ειδικοί αλγόριθμοι θα υπολογίζουν την απόκριση των γεφυρών και θα παρέχουν δεδομένα στους αρμόδιους για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και την πρόληψη μελλοντικών ατυχημάτων. Η διάρκεια της συμφωνίας πλαίσιο ορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή της και το αρχικό αντικείμενο του έργου (δηλαδή χωρίς την προαίρεση) θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Όπως όλοι καταλάβαμε τα προβλήματα μας έχουν πλέον τελειώσει.

Μα θα μου πει κάποιος εμείς δεν έχουμε γέφυρα τι να να τους κάνουμε τους αλγόριθμους και τα πράσινα άλογα;

Μπάρμπα Γιώργο εσύ δεν ξέρεις, αυτοί ξέρουν, γι' αυτό τους ψηφίζουμε και μας κυβερνούν!!!


Γιώργος Βαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.