Τελευταίες Ειδήσεις

Αφρικανική σκόνη: Κόντρα μετεωρολόγων με αφορμή την εκδήλωση νέου κύματος


Διαφωνία ανάμεσα στους μετεωρολόγους προκάλεσε η πρόβλεψη για νέο κύμα αφρικανικής σκόνης από το βράδυ της Πέμπτης.


Ημετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιούσε πως «η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης»



«Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο» ανέφερε.


Meteo: Oι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών  ωρών της Πέμπτης 11/04

Meteo: Oι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών  ωρών της Πέμπτης 11/04


Κολυδάς: «Ποια σκόνη;»


Με ανάρτησή του στο Χ, o διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς αμφισβήτησε την πρόγνωση του Meteo με τη χαρακτηριστική φράση «Ποια σκόνη;».


«Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που "έρχεται". Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus , αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Η μεταφορά σκόνης πρέπει να προβάλλεται μόνο όταν οι συγκεντρώσεις είναι μεγάλες και κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο  ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς. 



Υπενθυμίζεται ότι χθες (10/4), ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιούσε για την εκδήλωση νέου κύματος αφρικανικής σκόνης από την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στο Facebook τόνιζε ότι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα χτυπήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 


Δείτε την ανάρτησή του κ. Μαρουσάκη στο Facebook:


«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας “χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.