Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΔΣ Μετεώρων


Σειρά σημαντικών θεμάτων συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Μετεώρων και ελήφθησαν αποφάσεις επ αυτών με τον κ. Αβραμόπουλο να αναφέρεται αρχικά στην συμπλήρωση 100 ημερών από της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. 


Ειδικότερα το σώμα έλαβε αποφάσεις:

Σύνδεση λογαριασμών ειδικού σκοπού παγίας προκαταβολής με αντίστοιχες Κοινότητες του Δήμου Μετεώρων.


Αίτημα του προέδρου της Δ. Κοινότητας Τρυγώνας για παραχώρηση χώρου σε κτήριο της Κοινότητας για τη στέγαση του πολιτιστικού συλλόγου Τρυγώνας.



Αίτημα του μορφωτικού και εκπολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου για παραχώρηση αίθουσας του κοινοτικού γραφείου για τη στέγασή του.


Λήψη απόφασης περί ίδρυσης κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου.



Λήψη απόφασης περί εξεύρεσης χώρου για τη στέγαση του υπό σύσταση Κοινωνικού παντοπωλείου-φαρμακείου επί της οδού Βλαχάβα.



Αίτημα του Ορεινού Εργασίας Μηλιάς Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτόμησης ξυλείας του δάσους Οξύνειας για την κάλυψη ατομικών αναγκών έτους 2024 των κατοίκων της Δ. Κοινότητας Οξύνειας.



10.-Αίτημα του Αναπτυξιακού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Καστανιάς-Αμπελίων Κλεινού για παραχώρηση δικαιώματος υλοτόμησης εμπορικής ξυλείας του δάσους της Δ. Κοινότητας Καστανιάς.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παπαναστασίου Αντώνιος


Αίτημα του Πρότυπου Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτόμησης ξυλείας του δάσους Ασπροκκλησιάς για την κάλυψη ατομικών αναγκών έτους 2024 των κατοίκων της Δ. Κοινότητας Ασπροκκλησιάς.


Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Δ. Κοινότητα Καλλιρρόης του Δήμου Μετεώρων.


Λήψη απόφασης περί εξεύρεσης ακινήτου προς μίσθωση στην Δ. Κοινότητα Αμπελίων για στέγαση του ΚΕΠ Κλεινοβού, λόγω λήξης του συμβολαίου μίσθωσης.


Λήψη απόφασης περί λύσης συμβολαίου μίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Δ.Κ. Χαλικίου του Δήμου Μετεώρων, λόγω μη τήρησης των όρων μίσθωσης.


Αίτημα του Προοδευτικού Συλλόγου Κορυδαλλού περί παραχώρησης χρήσης δημοτικού ακινήτου (πρώην ιατρείου) στη Δ. Κοινότητα Κορυδαλλού για τη στέγασή του.


Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη θέση φράγμα της Δ. Κοινότητας Λογγά του Δήμου Μετεώρων



Λήψη απόφασης περί εξεύρεσης-μίσθωσης ακινήτου εντός της πόλης της Καλαμπάκας για στέγαση του ΚΑΠΗ, λόγω λήξης του συμβολαίου μίσθωσης.


Λήψη απόφασης περί εξεύρεσης ακινήτου εντός της πόλης της Καλαμπάκας και δη εντός των γεωγραφικών ορίων του τρίτου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας για τη στέγαση του τρίτου νηπιαγωγείου Καλαμπάκας, λόγω επικείμενης λήξης του συμβολαίου μίσθωσης.


Έγκριση εκποίησης του συνόλου των εγκαταλειμμένων οχημάτων που θα περισυλλεγούν στα όρια του Δήμου Μετεώρων. Υπολογίζεται ότι θα απελευθερωθούν περί τις 100 θέσεις στάθμευσης πέριξ του κέντρου της πόλης.


Αίτημα του Πρότυπου Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτόμησης ξυλείας του δάσους Σκεπαρίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών έτους 2024 των κατοίκων της Δ. Κοινότητας Σκεπαρίου.


Αίτημα του Πρότυπου Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Χρυσομηλιάς Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτόμησης ξυλείας του δάσους Αχελινάδας για την κάλυψη ατομικών αναγκών έτους 2024 των κατοίκων της Δ. Κοινότητας Αχελινάδας.


Χαρακτηρισμός τμήματος της οδού Γ. Κονδύλη σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.


 Εγκρίθηκε η τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Δ΄τριμήνου 2023.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων στο Δίκτυο Δήμων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία με διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.