Τελευταίες Ειδήσεις

Σάλος στην Τουρκία μετά το άγριο ξύλο οπαδών της Τραμπζονσπόρ με παίκτες της Φενέρμπαχτσέ


Σκηνές... χάους εκτυλίχθηκαν στο «Papara Park» της Τραπεζούντας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσέ (αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League), καθώς εκατοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού τιμ της «Φενέρ», που πανηγύριζαν τη μεγάλη νίκη τους με 3-2.


Οι παίκτες των φιλοξενουμένων «απάντησαν» απ’ την πλευρά τους προς τους οπαδούς της «Τράμπζον» που τους επιτέθηκαν, με χτυπήματα, κλωτσιές και γροθιές και για πολλά λεπτά το γήπεδο μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης, με τους αστυνομικούς και τους σεκιούριτι να παρεμβαίνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνοδεύσουν την αποστολή της «Φενέρ» στα αποδυτήρια.



Μετά το επεισοδιακό φινάλε του αγώνα ο τεχνικός της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, Ισμαϊλ Καρτάλ, παραχώρησε δηλώσεις και κατήγγειλε επίθεση στον γιο του, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.


«Έχω πρήξιμο στο κεφάλι μου. Το έχω συνηθίσει. Μεγάλωσα στους δρόμους. Είμαι παιδί της Μαύρης Θάλασσας. Δεν είμαι κάποιος που ξαπλώνει. Έχω μελανιές στους ώμους και στο κεφάλι μου από αντικείμενα, αλλά δεν ξάπλωσα στο έδαφος, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μερικοί συνεργάτες μου έχουν μελανιές, κάποιοι παίκτες έχουν σχισμένα χείλη, μελανιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Του γιου μου το κεφάλι έχει πρηστεί. Χτύπησαν το παιδί.



Όλοι προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το τουρκικό ποδόσφαιρο. Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, τη χρειαζόμασταν. Το αξίζαμε με το παιχνίδι μας στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το παιχνίδι σταμάτησε με το αντικείμενο που έπεσε. Γιατί υπάρχει τέτοια αντίληψη εναντίον της Φενέρμπαχτσέ; Εμείς δεχθήκαμε επίθεση σήμερα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω βιώσει κάτι τέτοιο. Συγχαίρω τους παίκτες μου. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πήραμε 3 βαθμούς.


Παίκτης μου δέχθηκε μπίλια στο κεφάλι του στο 60’. Ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί. Ούτε αυτό έγινε. Οι διαιτητές προσπάθησαν να τελειώσουν τον αγώνα. Προσπαθήσαμε να μείνουμε στο γήπεδο.


Οι παίκτες μου ήταν χαρούμενοι στο κέντρο και πανηγύριζαν. Οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεχθήκαμε επιθέσεις στους διαδρόμους των αποδυτηρίων... Μετά τον αγώνα στην έδρα μας, οι παίκτες της Τράμπζονσπορ που νίκησαν πετούσαν ο ένας τον άλλον στον αέρα. Έφυγαν άνετα από το γήπεδο χωρίς αντίδραση. Γιατί συμβαίνουν αυτά όταν νικάμε εδώ; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση τριβή μεταξύ των δύο συλλόγων; Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ευτυχισμένοι;», ανέφερε ο κόουτς της Φενέρ.



Τα θλιβερά επεισόδια στην Τραπεζούντα προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, να ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την ταυτοποίηση των οπαδών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα της 30ής αγωνιστικής της Superligα και τα γεγονότα που ακολούθησαν.


Η δήλωση του κυβερνητικού παράγοντα όπως τη διένειμε το αρμόδιο υπουργείο: «Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε που διεξήχθη σήμερα το βράδυ, ξεκίνησαν αμέσως προσπάθειες ταυτοποίησης των οπαδών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έρευνα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα.


Ο αθλητισμός είναι, πρώτα απ' όλα, αθλητικό πνεύμα. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να εκδηλώνεται βία στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.