ΞΕΝΙΑ το πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης
Τις τελευταίες μέρες άρχισε μια κουβέντα για το περιβόητο διατηρητέο ξενοδοχείο (ΞΕΝΙΑ).
Κατά την γνώμη μου η καλύτερη πρόταση που έχει ακουστεί είναι του κ. Στεργίου Λεωνίδα, για την αξιοποίηση του κτιρίου, λειτουργώντας ως Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης με πολλά οφέλη για την περιοχή.
Τι είναι όμως τα (ΚΠΕ);
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) αποτελούν αποκεντρωμένες εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας με πολλαπλούς ρόλους. Απευθύνονται σε μαθητές (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία) και σε ενήλικες (Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ενημέρωση – ευαισθητοποίηση μελών και φορέων της τοπικής κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος).
Απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δέχονται τμήματα μαθητών (από σχολικές μονάδες όλης της Ελλάδας) τα οποία συμμετέχουν σε μονοήμερα ή πολυήμερα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης .
Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ως εκπαιδευτική διαδικασία, που αντικείμενό της είναι τα περιβάλλοντά μας ως συστήματα-πραγματικότητα με τα χαρακτηριστικά και τις δομές τους, καλλιεργεί και αναδεικνύει την Περιβαλλοντική Παιδεία.
Η καλλιέργεια αυτή απορρέει από τη διαδικασία, κατά την οποία μαθητές και δάσκαλοι βρίσκονται σε μία διαρκή
αλληλεπίδραση.
Η πολύ καλή πρόταση είναι εδώ, αυτό που χρειάζεται είναι ανοιχτά μυαλά, όραμα, ικανότητα και απαγκίστρωση από παλαιά λάθη.
Κύριοι νομίζω εδώ σας ταιριάζει απόλυτα το “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”...
Υ.Γ
Η παροιμία δεν έχει καμία σεξουαλική συμπαραδήλωση, εκτός κι αν ο αλαζόνας επαίρεται για τις ερωτικές του δυνατότητες, οπότε η έννοια του πηδήματος διευρύνεται...
Γιώργος Βαίου
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.