Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Του Κώστα Πρεβέντη

« Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων στο επίκεντρο του Μεγάλου Σχεδίου για τη διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στη Θεσσαλία από

                                την HVA International»

Αγαπητοί μου,

Είναι εξαιρετικά θετικό να αντιλαμβανόμαστε τον δήμαρχο ως κάποιον που όχι μόνον ακούει τις ανησυχίες των πολιτών ,αλλά και δρα ενεργά για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση του δήμου,

Είναι εξαιρετικά θετικό ένας δήμαρχος να αντιπροσωπεύει περισσότερα από έναν απλό εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας ,να μην είναι δηλαδή  απλώς ένας διοικητικός παράγοντας ,αλλά ένας αρχηγός που να δίνει ζωή σε ιδέες και να εμπνέει τους δημότες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ,αφήνοντας διαρκώς πίσω του ένα ισχυρό αποτύπωμα ακαταπόνητης ενέργειας και αμείωτης προσήλωσης  ,αντιμετωπίζει αποφασιστικά τα συσσωρευμένα προβλήματα του δήμου Μετεώρων, προωθώντας πρωτοβουλίες και αναζητώντας καινοτόμες λύσεις για όλες τις προκλήσεις.

Με την απρόσκοπτη παρουσία του σε όλα τα forum ,αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στον κόσμο της δημοτικής διακυβέρνησης. Η  ενεργός συμμετοχή του δεν αφορά μόνο την πολιτική του καριέρα ,αλλά και το βαθύτερο διάλογο με την κοινωνία, δίνοντας την εντύπωση ότι κανένα θέμα δεν είναι ασήμαντο ή αμελητέο και ότι η λύση σε κάθε πρόκληση βρίσκεται στη  συζήτηση και τη συνεργασία, δημιουργώντας μια κουλτούρα ανοικτότητας ,η οποία προσφέρει στους πολίτες αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης!

Η πρόσφατη συμμετοχή του στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με άλλους δημάρχους και φορείς της Θεσσαλίας, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε το master plan της Ολλανδικής Εταιρείας HVA  International ,το οποίο αφορά τη διαχείριση του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας ,δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που άφησαν πίσω οι πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 ,επιβεβαιώνει όλα όσα προανέφερα.

Σημειολογικά να αναφέρω πως το master plan της HVA International περιλαμβάνει σημαντικά έργα για την αποκατάσταση ζημιών σε οδικές υποδομές και δίκτυα ύδρευσης εντός των οικισμών του ορεινού όγκου,με την υλοποίηση των οποίων θα αποκατασταθούν και θα ενισχυθούν οι υποδομές που υπέστησαν ζημιές ,προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ευπάθεια της περιοχής σε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον.                                                                                                     Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης για τον έλεγχο των υδάτων , τη βελτίωση των υποδομών αποστράγγισης και την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της Θεσσαλίας ,απέναντι σε μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

Η συνεργασία με την Ολλανδική Εταιρεία HVA International ,αντιπροσωπεύει μια προοδευτική και διεθνή προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων διαχείρισης υδάτινων πόρων .

Με αυτό τον τρόπο , η περιοχή αναμένεται όχι μόνο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πλημμυρών ,αλλά και να αναπτύξει μια πιο βιώσιμη και ανθεκτική υδροκοινωνία για το μέλλον.

Ο κ. Αβραμόπουλος , σ’αυτή  την τόσο κρίσιμη συνάντηση, παρουσιάστηκε πανέτοιμος , παρουσιάζοντας στον πρωθυπουργό το ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης του δήμου Μετεώρων, με μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και αφορούν την αποκατάσταση ζημιών σε οδικές υποδομές και δίκτυα ύδρευσης εντός των οικισμών των ορεινών χωριών του δήμου και εκφράζοντας την ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι μελέτες ,οι κατασκευές των έργων και οι μισθώσεις μηχανημάτων ,ζητώντας περαιτέρω χρηματοδότηση για άμεση αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς όπου το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η δύσκολη δουλειά τώρα ξεκινάει!

Εμείς ,είπε κλείνοντας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα μας αξίζουν για να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας!

Εγώ τί άλλο να πω κλείνοντας;

Απλά πως ο κ. Αβραμόπουλος ακούει τις ανάγκες των πολιτών και αντιδρά με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα,

Ότι αποτελεί πρότυπο που ενώνει την αγάπη για το Δήμο Μετεώρων με την αναζήτηση της αριστείας στη δημόσια υπηρεσία,

Ότι ο δήμαρχος αντιπροσωπεύει ένα ζωντανό παράδειγμα δημόσιας υπηρεσίας και ηγεσίας

Ότι τελικά η νεανική ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά πηγή δύναμης και φρεσκάδας,

Και Φυσικά

Τα θερμά μου Συγχαρητήρια Δήμαρχε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.