Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΔΣ Μετεώρων




Ομαλά εξελίχθηκε η αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ Μετεώρων με την έναρξη της οποίας έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο για θέματα προτεραιότητας της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα για το ποσό των 200 χιλιάδων από το Πράσινο Ταμείο για τις καταστροφές από τον“Daniel” λέγοντας ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια.

Στην σύγκλιση του οργάνου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα κάτωθι θέματα:

1.-Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας».

2.-Αίτημα για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση έκτασης 410,76 τ.μ. στην εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού «3206043 Καλαμπάκα» στην περιοχή της Κορομηλέας Δ.Ε. Καλαμπάκας Δήμος Μετεώρων Π.Ε. Τρικάλων.
5.-Αίτημα περί παραχώρησης χώρου ακινήτου του Δήμου για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Καλαμπάκας. Συνεχίζεται η παραχώρηση από τη Μονή Μεγάλου Μετεώρων χωρίς μίσθωμα. 

6.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Συνδιακατεχόμενου Δάσους «Καλομοίρας» για την περίοδο 2024-2028. 

7.-Έγκριση του πρακτικού της συγκροτηθείσας Επιτροπής περί αιτήματος του Χριστοδούλου Λάμπρου για παραχώρηση έκτασης στην Οξύνεια για ποιμνιοστάσιο.

8.-Έγκριση εκμίσθωσης δύο σχολικών αγροτεμαχίων στις θέσεις «Παλιάμπελα» και «Λάκα Χατζή» της Δημοτικής Κοινότητας Φωτεινού. 

9.-Έγκριση εκμίσθωσης δύο αγροτεμαχίων της Δημοτικής Κοινότητας Σαρακίνας στη θέση «ΒΑΤΙΑ». 

10.-Έγκριση εκμίσθωσης σχολικού αγροκτήματος στη θέση «Βουτάδες» της Δημοτικής Κοινότητας Μεγ. Κερασιάς. 

11.-Έγκριση εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στη θέση «ΤΕΛΙΟΣ» της Δημοτικής Κοινότητας Οξύνειας. 

12.-Ορισμός επιτροπής αυθαίρετης βόσκησης εντός οικισμών. .

13.-Χορήγηση ή μη παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία σε υποδομές του Δήμου Μετεώρων (Δ.Ε. Καστανιάς-Ασπροποτάμου)».

14.-Χορήγηση ή μη παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία σε υποδομές του Δήμου Μετεώρων (Δ.Ε. Κλεινοβού)». 

15.-Υποβολή πρότασης για έγκριση δηλωτικού σήματος – εμβλήματος του Δήμου Μετεώρων. Ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι το σήμα δεν αλλάζει όποτε αλλάζει ένας Δήμαρχος. Η κ. Φροσυνάκη είπε ότι το νέο σήμα αντιπροσωπεύει περισσότερο τον τουριστικό Δήμο Μετεώρων. 

16.-Λήψη απόφασης επί αιτήματος του ιστορικού συγγραφέα Παπαχρήστου Ευθυμίου για προσθήκη ονόματος στο μνημείο της Μάχης της Οξύνειας.
17.-Έγκριση απολογισμού Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής έτους 2023. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

18.-Έγκριση απολογισμού Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής έτους 2023. 

19.-Ενημέρωση του Σώματος για το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας. 

20.-Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού αγρού στη θέση «ΚΥΔΩΝΙΕΣ» της Δημοτικής Κοινότητας Γάβρου. 

21.-Έγκριση εκμίσθωσης δύο αγροτεμαχίων της Δημοτικής Κοινότητας Ασπροκκλησιάς στις θέσεις «ΛΑΚΕΣ» & «ΝΑΤΣΙΝΑ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

22.-Αίτημα του Αναπτυξιακού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Καστανέας Αμπελίων & Κλεινού περί ανάθεσης υλοτομικών εργασιών στο δημοτικό δάσος Κλεινού για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της Κοινότητας Κλεινού σε καυσόξυλα, έτους 2024. 

23.-Αίτημα της Άννας-Μαρίας Καλοστύπη περί παράτασης της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου –χώρου στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Κονδύλη στην Καλαμπάκα. 

24.-Αίτημα των Βησσαρίας & Όλγας Ράπτη περί παράτασης της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου –χώρου στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στην Καλαμπάκα. 

25.-Αίτημα των Κων-νου & Ιωάννη Τόλη περί παράτασης της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου –χώρου στάθμευσης οχημάτων επί των οδών Βλιώρα και Χαρ. Μάη στην Καλαμπάκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.