Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα οι αποφάσεις των αγροτών - Συνεδριάζουν στη Νίκαια της Λάρισας


Τις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους θα λάβουν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι


Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές» και με βάση αυτό, οι αγρότες συσκέπτονται στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Τα πρώτα δείγματα είναι ότι οι προσεγγίσεις από περιοχή σε περιοχή είναι διαφορετικές.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ορισμένοι παραγωγοί προτείνουν αποκλιμάκωση, οι περισσότεροι όμως εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και προτείνουν ακόμα και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Σήμερα στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα με την κυβέρνηση να διαμηνύει: «Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο».



 

Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες μία ημέρα πριν από την πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων, ενώ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση.


Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.