Τελευταίες Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά - Παρών ο Κασσελάκης


Τι είπαν Τεμπονέρας, Χριστοδουλάκης και Αχτσιόγλου. Η εμφάνιση Κασσελάκη.


Το παρών στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. 



Ο συντονιστής της συζήτησης, Δημήτρης Τερζής καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανέφερε πως θα του δώσει τον λόγο να απευθύνει χαιρετισμό.


Η στιγμή της άφιξης του Στέφανου Κασσελάκη:



 

«Γειά σου Στέφανε...»: Η αμήχανη αντίδραση Αχτσιόγλου


Η Έφη Αχτσιόγλου που είχε τον λόγο εκείνη την ώρα, είπε αμήχανα «γειά σου Στέφανε» και επανέλαβε «καλησπέρα Στέφανε». Όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής έσκυψε και την ενημέρωσε ότι στη συνέχεια θα του δώσει το λόγο, η Έφη Αχτσιόγλου αντέτεινε: «Να μιλήσω όμως πρώτα».


«Έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία, θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό» είπε ο Δημήτρης Τερζής.



 

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο «Άλφα», με συμμετέχοντες τους Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.  



 

«Είμαστε εδώ να συζητήσουμε δημόσια και στο φως αυτό που συζητάει η κοινωνία. Τη σύγκληση των προοδευτικών δυνάμεων. Θέλουμε να θέσουμε το σωστό ερώτημα, όχι απέναντι στον Μητσοτάκη, «ποιος», αλλά «πώς». Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας στις τηλεοπτικές κάμερες.


Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι: "Μετά από αρκετά χρόνια η κοινωνική βάση του αριστερού και προοδευτικού χώρου, βρέθηκε σε ένα όμορφό θέατρο, να συζητάει για το πως θα ανατρέψουμε την Δεξιά.


Η συζήτηση αυτή τελικά, δεν αφορούσε πρόσωπα και στρατηγικές, αλλά πολίτες, κοινωνικούς φορείς, συλλογικότητες και κόμματα.


Ίσως σήμερα να μπήκαν τα θεμέλια για ένα  πλατύ κοινωνικό «Μέτωπο Δημοκρατίας». 


Θα δείξει. Υπάρχει δρόμος, υπάρχει  όμως  δημοκρατική αγωνία και ελπίδα.


Στην συζήτηση αυτή για το μέλλον του προοδευτικού χώρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευτυχώς, δεν έλλειψε .

 

«Απέναντι στη ΝΔ και την πολιτική της, θα απαντήσουμε με τις θέσεις, την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτές που, κυρίαρχα, μόνο το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη μπορούν να εκφράσουν σε ρόλο πρωταγωνιστή», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.


Ο κ Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι να ξαναβάλουμε την πολιτική στο επίκεντρο. Να υπερασπιστούμε με αυτοπεποίθηση τις ιδέες μας. Να μη μασάμε στο bullying της νεοδεξιάς για αυτές, αλλά και να μην αεροβατούμε σε εμμονές του παρελθόντος».


Επισήμανε ακόμη οτι «είναι αναγκαίο να επιδιώξουμε πολιτικές διεργασίες σε επίπεδο κοινωνικής βάσης, από τα «κάτω», στην αυτοδιοίκηση, στους μαζικούς χώρους, στα συνδικάτα, στο κοινοβούλιο. Δεν συζητάμε για συγκολλήσεις κομμάτων, για συνενώσεις κορυφής, για συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες ή σε σκοτεινούς διαδρόμους».


Από την πλευρά της η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και προσερχόμαστε με μεγάλη χαρά. Οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο αδιεξόδων για μία πολύ μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για το πως βλέπουμε τις προϋποθέσεις για να υπάρξει μία απάντηση καταρχάς κοινωνική αλλά και πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση».



«Είμαι υπέρ του διαλόγου, της συζήτησης και της αναζήτησης. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα σε πολλά επίπεδα. Εμείς η Νέα Αριστερά θα χτίσουμε τη δική μας ταυτότητα, πάνω στις δικές μας αξίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.



 

Παρόντες ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης, από τη Νέα Αριστερά ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δ. Βίτσας, από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Μπουλμπασάκος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουσελάς, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Παπαδοπούλου, η Μαριέττα Αντωνοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Τρυφιάτης, οι συνδικαλιστές Ασπιώτης και Λεβέντης (πρ. ΟΣΕ), ο πρώην βουλευτής Παν. Καρκατσούλης, ο Τάσος Δαρσινός, η Έφη Παγκάλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο Γ. Σιακαντάρης κ.ά.



Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα μέλη της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλουμπασάκος, Γιωργος Σιακαντάρης, Έφη Παγκάλου και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΕ.


Από τη Νέα Αριστερά εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κα Αχτσιόγλου στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι Κώστας Πουλάκης και Ανδρέας Νεφελούδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Δραγασάκης, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.