Τελευταίες Ειδήσεις

Συνέδριο της ΤΛΠ με κατάθεση χρήσιμων προτάσεων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τον Daniel


Με την παρουσία πλήθους κόσμου και αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο ANANTI CITY RESORT το συνέδριο με θέμα «Daniel, η Θεσσαλία μετά…»,  που διοργάνωσε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού με την αμέριστη υποστήριξη του ομίλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στο 1ο μέρος του συνεδρίου (Το 2ο διεξάγεται αύριο Κυριακή), κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από τους ομιλητές για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, μετά την καταστροφική επέλαση της θεομηνίας Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο, που άφησε πίσω της χαμένες ζωές, άστεγους συνανθρώπους μας και χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Ομότιμος Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Γιάννης Κουτεντάκης, ενώ σύντομο χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού  Αρχιπλοίαρχος ΠΝ ε.α. Ιωάννης Γεωργιάδης.

Από το βήμα του συνεδρίου τοποθετήθηκε αρχικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη συνολικών παρεμβάσεων κράτους και τοπικών κοινωνιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, βασιζόμενοι σε τρεις βασικούς παράγοντες όπως είναι η μετά Covid εποχή, η επισιτιστική κρίση και η μεταπλημμυρική εποχή. Παράλληλα εξέφρασε την απορία για τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα γιατί να ψηφίζονται άμεσα νομοσχέδια που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια και την επιστολή ψήφο και όχι νομοσχέδια που αφορούν για την διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του, μίλησε για μια νέα Θεσσαλία που χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις αποφάσεις. Οι πλημμύρες, όπως τόνισε, δεν ήταν μόνο θέμα υποδομών, αλλά τα αίτια είναι βαθύτερα και πιο πολύπλοκα. Η Θεσσαλία έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια πάνω σε υγιή θεμέλια και μακάρι να συνεχίζει έτσι, κατέληξε.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, ο οποίος εξιστόρησε από το βήμα του συνεδρίου, όλα τα γεγονότα εκείνων των δύσκολων ημερών κυρίως στο χωριό των Μεγάλων Καλυβίων, τονίζοντας πως ο Δήμος Τρικκαίων επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των καταστροφών, αλλά και στην φροντίδα εκατοντάδων πλημμυροπαθών εξασφαλίζοντας τους διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ Δρ. Γιώργου Ξηρογιάννη, μιλώντας για την προοπτική της επιχειρηματικότητας μετά τις πλημμύρες και του καθηγητή Φυσιολογίας Δρ. Ανδρέα Φλουρή, για το θέμα κλιματική αλλαγή και άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.